SOMMERKONSERTER: Disse musikerne kan du høre og oppleve i Biri kirke i sommer.

Sommerkonserter i Biri kirke 

BIRI: Tradisjonen tro, blir det også i år ukentlige sommerkonserter i Biri kirke. Dette skjer i løpet av juli, og fire konserter er planlagt, med gode og spennende navn, ifølge organist Inger Schiager. – Vi er glade for å kunne presentere et flott program for årets sommerkonserter i Biri kirke, sier hun.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

STORE FORVENTNINGER: Organist i Biri kirke, Inger Schiager, har store forventninger til sommerens konsertserie.

– Hver onsdag formiddag i juli blir det en halvtimes konsert fra kl. 12.00, fortsetter Schiager, – Vi har hatt disse sommerkonsertene på onsdag formiddag i mange år nå, selv under pandemien med de begrensinger som gjaldt. I utgangspunktet var dette konserter med unge lokale musikere der kirken ikke kunne tilby så store honoraret, men gav de en mulighet til å vise seg fram.
– Dette ønsker vi fortsatt, men vi erfarte at det etterhvert ble vanskelig å få musikere til å stille gratis, innrømmer Schiager. 

Gratis konserter
– Likevel er disse konsertene gratis, så er så klart mulig å gi en frivillig gave i form av kollekt, men disse konsertene har gått noe underskudd, fortsetter hun, – det vil også være en kirkevert til stede, og det blir enkel kaffeservering i forbindelse med konsertene. Hun sier videre at onsdag formiddag ikke er ideelt i forhold til de som jobber, men de satser på at en del har ferie. – Erfaringsmessig vil publikumsantallet variere noe, fra vel 20 publikummere til rundt 100, avslutter organist Inger Schiager i Biri kirke.

Disse artistene kommer

Onsdag 6.juli: Cecilie Cathrine Ødegården og Kristin Lunde
Cecilie Ødegården og Kristin Lunde har akkurat spilt inn et album med sanger av Agathe Backer Grøndahl. I år er det 175 år siden Agathe Backer Grøndahl, Norges største kvinnelige komponist og pianist, ble født. Cecilie kommer fra Biri og er fast ansatt som operasanger ved Den Norske Opera. Hun er en ettertraktet konsertsanger og har vært solist med en rekke orkestre, kor og ensembler.
Pianist Kristin Lunde er utdannet med Østlandets musikkonservatorium i tillegg til studier i København og Stockholm.

Onsdag 13.juli: Astrid Ekern Dyb Sandnes
Astrid er Biri-jente og godt kjent i lokalmiljøet gjennom konserter og opptredener. Hun har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Kristiansand, og hun har en master i sangpedagogikk fra Norges musikkhøgskole. Hun jobber nå som sanglærer på musikklinja på Gjøvik videregående skole.

Onsdag 20.juli: Anders Kringen-Torberntsson
Anders har sin utdannelse fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole, hvor han tok eksamen i 2012 som solist i Rachmaninovs Pianokonsert nr. 2. Som utdannet pianist har Anders hatt flere solokonserter, og han har deltatt på konserter med kammermusikk og som akkompagnatør.
Siden 2018 har han også vært ansatt som pianolærer og akkompagnatør på Gjøvik videregående skole.

Onsdag 27.juli: Mjøscellistene, Ida Malene Christensen og Karen Flesvig Schrøder
Ida Malene Christensen er fra Tønsberg, men har sin musikkutdannelse fra Trondheim og Barrat Due. Ida har hatt mange ulike oppdrag, både som frilanser og med Trondheimsolistene i inn- og utland. Hun er for tiden ansatt ved Gjøvik kunst- og kulturskole.
Karen Flesvig Schrøder er fra Toten, og hun har bachelor i utøvende musikk med cello som hovedinstrument fra Norges musikkhøgskole og Universitetet i Stavanger.