Biri eldretrim + Biri Uskole = sant

BIRI: det ble en heidundrande formiddag for Biri eldretrim på Herredshuset forleden dag. Ungdommer fra valgfag «Produksjon for scene» ville gjerne vise seg fram for de med noen år på baken.

MÅ FINNE PÅ NOE: Toril Fjeldstad Hagen sitter i Biri eldretrims programkomite, og må finne på noe hver uke.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Ungdommene, som er fra 8-10 trinn ved Biri Ungdomsskole, hadde øvd inn både sang og dans for anledningen. – Dette gleder vi oss stort til, kunne leder av programkomiteen, Toril Fjeldstad Hagen, fortelle. Hun og komiteen har hver uke sørget for at det skjer noe i etterkant av trimmen, enten sang og musikk, et foredrag eller hva som måtte passe. – Hver onsdag mellom rundt kl. 11.00, sier hun videre, – så her er det bare å bli med.

Ungdommene leverte varene (se video) og etterpå var Fjeldstad Hagen særdeles fornøyd. Noe hun hadde felles med de andre som var tilstede, både gammel og ung så ut til å ha hatt det kjempebra. – Så mye fin ungdom vi har på Biri, takket leder for eldretrimmen, Marianne Marthinsen til slutt.

Også Johannes Kjenseth var fornøyd, og ganske så rørt, innrømte han. – Det er ikke hver dag man får lest opp et av sine dikt fra scenen. Hanna Lindokken leste nemlig opp hans nyeste dikt, «Vår». Og her er diktet:

Vår

Tidsuret tikker og går.

Og nå er det atter blitt vår.

Sola skinner i bjørketopp

Og hestehov og blåveis titter opp.

Bekkene sisler og suser.

FIN UNGDOM: Leder for eldretrimmen, Marianne Marthinsen takket for underholdningen.

Elvene fosser og bruser.

Tilbake er måltrost og stær,

som synger fra hustak og trær.

Det skjer også noe i egen kropp

når sola begynner å varme opp.

En blir lett i sinn

når en får vårluft på kinn.

DIKTER: Johannes Kjenseth fikk lest opp sitt nyeste dikt, og var fornøyd med dagen og ikke minst ungdommene.