Hestene til Morten Åsli hadde en travel dag, og mange ville ri eller ta en kjøretur med hest og vogn. 

Hesteridning og øksekast slo an på Familiedagen

BIRISTRAND: Det var til tider kødannelse for å ri på hest og kjøre hestevogn under familiedagen på Lions Strandenga lørdag. En rekke av bygdas lag presenterte seg som et ledd i Frivillighetenes år, og for de mange besøkende var det en dag med mange spennende og uvante opplevelser. 

EINAR LYNGAR

Det krydde av barn som løp rundt for å delta på forskjellige aktiviteter under familiedagen, mens andre koste seg med nystekte vafler og pølser på Familiedagen på Strandenga.

-Dette er første gangen vi prøver oss på noe slikt, sa de to ildsjelene Harald Tusvik og Bjørn Egil Skar fra Lions klubb Innlandet, som hadde lagt opp til et allsidig program med mange aktiviteter.

Juba Redalen hadde en jevn kø også av barn som ville prøve noen av aktivitetene til laget, som har møter annenhver fredag og er det eneste Juba-laget i Innlandet. Juba er en sammenslutning av IOGT og Edru livsstil og har vært aktive i 50 år i Redalen. Neste sommer planlegger de landsleir på Strandenga, forteller de, og legger til at de har plass til mange flere barn og ungdommer i laget. 

Røde Kors Redalen stilte mannsterke opp og viste utstyret sitt, samt at mange barn fikk øve seg på nyttig livredning.

BU stilte opp med en rekke vikingaktiviteter og mange ville prøve seg i pil og bue, kubb, og øksekasting. Og mange fikk nok også erfare at øksekasting ikke er så lett som det ser ut som, når det konkurreres på Farmen. 

NKS (Norske kvinners sanitetsforening ) hadde en travel dag for sine medlemmer i lagene i Biristrand og Biri i går. Foruten at de hadde stand i Biri sentrum hadde de også  god bemanning på Familiedagen. Både vaflene og pølsene fikk ben å gå på, og det var slitne men fornøyde sanitetskvinner som sto på hele dagen for å serve de mange fremmøtte. 

Litt i utkanten nede mot brygga satt Frode Amdahl fra Biri jeger og fiskeforening som kunne demonstrere forskjellige fiskestenger og vise kaste-teknikk. De som ville, kunne også forsøke fisket i Mjøsa, men langgrunt og fortsatt is var ingen god kombinasjon for fiskere. 

En spennende stand for mange, var nok også radioamatørene fra Lillehammer som kunne vise og demonstrere hvordan man kunne holde kontakt med hele verden. En hel  vogn med utstyr imponerte nok mange, mens barna syntes det var morsomst å få prøve walkie talkie. 

Det har skjedd mye på Strandenga de siste par årene. Det er blitt det perfekte leirsted med flere overnattingsplasser og et nytt toalettbygg.. Beliggenheten ved Mjøsa med fine grassletter gir muligheter til mange aktiviteter. Skar forteller at det planlegges flere leire der i løpet av sommeren, for første gang på to år, og at stadig flere leier stedet til forskjellige aktiviteter.  

Barn fikk lære livredning med Røde Kors dokka.

Et lite loppemarked var også populært.

Sanitetsdamene hadde sitt fulle hyre med å steke vafler og pølser for de mange besøkende.