LEDERE AV ELDRETRIMMEN: Marianne Martinsen, Anne-Lise Viker og Kristin Kinge. Bilde tatt av Nils-Håkon Olstad.

Feiret 30 år

BIRI: 23. mars feiret Biri Eldretrim 30-årsjubileum. Feiringen foregikk på Herredshuset, og 30 feststemte deltakere møtte opp til markeringen. 

DELTAKERE: Noen av deltakerne på jubileumsfesten. Bilde tatt av Kristin Kinge.

Underveis ble det holdt tale av virksomhetsleder for Helsefremmende tjenester Lysbeth Leistra, og av Biri Eldretrim sin grunnlegger, Anne-Lise Viker. Kari og Odin Wahl underholdt med sang og musikk og Bjørn Nilsen stod for servering av deilige smørbrød og bløtkake. Biri Eldretrim ble altså startet i 1992 av Anne-Lise Viker som jobbet som fysioterapeut på Biri. Tilbudet skulle være et helsefremmende tiltak for hjemmeboende eldre. Til tross for enkelte som mente at «detta går itte på Biri», har tilbudet blitt en suksess og altså eksistert i 30 år.

I dag er det Helsefremmende tjenester i kommunen, ved ergoterapeut Kristin Kinge og fysioterapeut Marianne Martinsen, som leder gruppen. Tilbudet består av øvelser i sittende og stående/gående, kaffepause og program med enten faglig innhold eller underholdning. Det er kun pandemien som har ført til avlysninger, men nå er vi godt i gang igjen. 

– Vi er takknemlige for alle deltakerne som trofast møter opp hver onsdag, og vi vil også gjerne ønske nye deltakere velkommen, sier Marianne Marthinsen, – det kreves ingen påmelding, bare møt opp på Herredshuset onsdager kl. 10-12. 

MUSIKK: Kari og Odin Wahl. Bilde tatt av Kristin Kinge.

STARTET DET HELE: Det var Anne-Lise Viker som startet opp med eldretrimmen i 1992. Bilde tatt av Nils-Håkon Olstad.

Det koster 10 kr. som går til husleie, og det er mulighet til å kjøpe kaffe og vaffel/rundstykke til 40 kr.