STRANDHEIM: Samfunnshuset Strandheim på Biristrand har sin egen dugnadsgjeng, Tirsdagsgjengen. Fra venstre bak: Arne Karlstad, Per Taje, Hallvard Raanaa og Hugo Wiklund. Foran fra venstre: Tor Fritzen, Gunnar Ramdahl, Børre Feiring og Roar Dalby. Asmund Hellerud og Magne Bjørge var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Tirsdagsgjengen på Strandheim

BIRISTRAND: Kårkaller er i ferd med å bli borte fra bygdene. Fint da at godt voksne karer får andre oppgaver å ta seg av. I Biri har vi Torsdagsgjengen som gjør ulike oppgaver for idrettslaget, på Biristrand finner vi Tirsdagsgjengen. De holder samfunnshuset Strandheim strøkent og oppdatert.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

I godt over ti år har denne gjengen gjort diverse forefallende arbeid i og rundt samfunnshuset i bygda. Klipt gress, rakt og pyntet til store anledninger, syttende mai, bryllup, barnedåper og andre fester. Kort sagt, alt av enkelt vedlikeholdsarbeid ute og inne. I løpet av disse årene har peisestua fått nytt gulv, gulvet i storsalen er pusset opp, vegger er malt og vann og kloakk er sånn som det skal være. Ny fyr er fikset, varmepumpe er på plass, nye toaletter er investert i og funker som de skal, små og store oppussingsprosjekter er unnagjort. På tirsdager, naturligvis. 

GELENDER: Vipps, så ble det gelender på scenetrappa.

Kaffepausen er viktig
– Nå er det ikke mange timene vi er her disse dagene, sier Børre Feiring som er primus motor for gjengen. Det er han som innkaller og fordeler arbeidsoppgaver. – Vi møtes kl. 10.00, jobber et par timer, og så er det kaffe og mat. Medbragt selvsagt, det skal ikke sløses med samfunnshusets midler. – Kaffepausen er kanskje det aller viktigste, smiler Feiring, – da sladres det om siste nytt fra Biristrand og Biri, verdensproblemer løses eller oppstår, alt ettersom. Som eldre karer har vi både greie på, og løsninger på det aller meste, og kan akke oss over hvordan verden har blitt.

Det skjer også at gjengen påtar seg dugnadsarbeid utenfor samfunnshuset og bygda. Til inntekt for Strandheim selvsagt. – Det har nok blitt en del titusener vi har fått inn disse årene, hevder Feiring, – gode inntekter for bygdas og samfunnshusets beste.

Utleie
Samfunnshuset Strandheim leies ofte ut til bygdas befolkning og folk fra andre steder i distriktet. Enn så lenge har Feiring også ansvaret for dette. – Det har jo vært litt stille de siste par årene, men noen barnedåper, fester, konfirmasjoner og bryllup har det jo blitt tross pandemien, forteller han, – og nå ser det endelig ut til å løsne litt mer igjen. 

Og fint er det, fordi samfunnshuset kan huse ganske mange personer, over hundre er det plass til rundt bordene i storsalen, i tillegg til en mindre sal og nevnte peisestue. Også et eget kjøkken kan Feiring friste med, fullt utstyrt med muligheter til å lage mat og ikke minst å få vasket opp etter serveringen. Behørig oppusset og vedlikeholdt av Tirsdagsgjengen.

Bli med
– Vi har jo blitt eldre, innrømmer Feiring, snittalderen er vel godt over 65 år, stort sett er vi de samme som har drevet her siden vi startet opp i 2011. Så vi ønsker gjerne at flere blir med oss, her har vi mer enn nok å ta fatt i og har plass til nye krefter. Gjerne yngre, men det er på ingen måte et must, sier han. Ring meg gjerne på tlf. 976 53297, oppfordrer Børre Feiring til slutt. – Om du vil bli med i Tirsdagsgjengen, eller om du ønsker å leie et flott, romslig og rent samfunnshus til en familiefest, ungdomsfest eller et jubileum.

SAMFUNNSHUS: Strandheim er et ærverdig bygg, som har huset mange fester og familiesammenkomster, 17. mai og ikke minst juletrefester og basarer opp igjennom årene.