RYDDEGJENG: Bjørn Feiring, Ole Jørgen Kristiansen, Magnar Linnerud og Steinar Hagen er i gang med å rydde trær og buskas langsetter gata i Biri. De er alle en del av Torsdagsgjengen i Biri IL.

Torsdagsgjengen: – Reine hogstmaskinene

BIRI: Det ryddes i Biri om dagen, ser du noen karer langs gata i sentrum, er det ganske sannsynlig at det er Torsdagsgjengen som er ute med motorsag, øks og godt humør.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Disse karene er reine hogstmaskiner, pass opp, varsler Ole Jørgen så det ljomer i krysset Klomsteinrovegen/Birivegen. Det er torsdagsgjengen som er ute på dugnad. Igjen. Og trær faller. Denne gangen skal det ryddes langsetter gata i Biri. – Det er Gjøvik kommune som har spurt om vi vil gjøre dette på dugnad, sier karene, – og det gjør vi, helt gratis for kommunen attpåtil.

I første omgang er det nevnte kryss som skal pyntes og ryddes for trær og buskas, så fort de er ferdige der, går turen videre til rundkjøringen ved Vismunda. – Da rydder vi på nedsiden av veien, der har det også grodd godt igjen, blir vi fortalt. 

Og godt er det, for kryssene har blitt ganske uoversiktlige etterhvert. – Nå vil det bli mye finere, lover karene, ja så fint at de har et håp og ønske om at kommunen vil grave opp etter dem, fylle etter, så til og lage en aldri så liten hvilepark der de har ryddet. – Men vi kan jo ikke love noe på kommunens vegne, understrekes det.

KVISTHAUGER: Det samler seg fort mange kvisthauger etter ryddingen. Disse er det kommunen som henter og kjører bort.

KAFFEKVIL: Kaffe og prat må til med historier som man rødmer av.