UNDERHOLDT: Lærerne Bjørn Erik Krageberg og Kjersti Fjeldstad Hagen flankert av ungdommer som sammen bidro til en flott seniorfest på Biri ungdomsskole.

Ungdom og seniorer: – Mestring gir mestere

BIRI: Førtifem ganger tidligere har Biri-ungdommen underholdt pensjonistene i Biri og omegn. Eller seniorer som det heter nå. Onsdag denne uken inviterte Biri ungdomsskole til seniorfest for førtisjette gang. Og for en fest det ble.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Det hele startet i 1974, kan Kjersti Fjeldstad Hagen fortelle, hun er lærer ved valgfag Produksjon for scene. Sammen med Bjørn Erik Krageberg har hun og elevene deres hatt ansvar for alt som har med underholdning å gjøre. – Hadde det ikke vært for pandemien ville dette vært det 48ende året på rad, men dessverre har det vært to år uten seniorfest, sier hun. – Desto finere er det endelig å treffes igjen og å lage denne festen.

At det ble satt pris på blant den eldre garde var det ikke tvil om, gymsalen på Biri ungdomsskole var nærmest fullsatt. – Vi har telt mellom 85-90 gjester, sier Fjeldstad Hagen. Videre forteller hun at hele skolen er involvert i festen, valgfag Trafikk som velkomstkomite og med ansvar for strøing og utearealet, valgfag Innsats for andre sto for servering, mat og kaffe. Og ikke minst loddsalg, det ble trukket ut en gedigen mengde premier fra scenen i gymsalen.

KONFERANSIERER: Anne Sveen, Herman Ødegården Aanstad og Maria Trettsveen Grønvold holdt underholdningen sammen på profesjonelt vis.

Proffe ungdommer
– Innholdet nå er nok annerledes enn da vi startet med ny ungdomsskole og den første festen i 1974, sier Fjeldstad Hagen, – seniorene i 2022 er noe annerledes og mer ungdommelige enn hva de var den gang på 70-tallet. Ikke minst gjelder det hvilken type underholdning som presenteres. – Nå må vi liksom treffe 68-erne og de som kom litt senere, smiler hun.
Musikalske innslag spente fra Wenche Myhre på noe så gammeldags på en liten platespiller (Bjørn Erik Krageberg forteller at han faktisk måtte drive opplæring på hvordan den skulle brukes) til låter i rap-segmentet. Formidlet på fin måte fra forskjellige solister med kor og dansere bak seg. Det var også innslag fra høsten revy, Go´busser. Og verdenshistorien på fem minutter, som mange av de eldre lot seg imponere stort av. Tre flotte konferansierer hadde man funnet i Anne Sveen, Herman Ødegården Aanstad og Maria Trettsveen Grønvold, som på profesjonelt vis bidro til å knytte underholdningen sammen. I det hele tatt var det stor beundring for hva ungdommene fikk til, noe som ble flittig kommentert i kaffepausen over et bugnende festbord og med blide og engasjerte ungdommer som servitører. Flittig konverserende med besteforeldregenerasjonen.

IMPONERT: Disse damene lot seg lett imponere over hva ungdommene på Biri hadde fått til. Fra venstre Wenche Thorsen og Ingvild Sigstad fra Brummundal og Helga Strandbakke fra Snertingdal.

– Mestring gir mestere
Rundt et kaffebord møtte vi tre damer fra andre siden. Wenche Thorsen og Ingvild Sigstad hadde tatt turen fra Brummundal for å se barnebarn, det samme hadde Helga Strandbakke fra Snertingdal. – Men jeg har vokst opp på Brøttum, altså, betrodde hun. De var veldig stolte over hva ungdommene på Biri viste fram. – Ungdommen i dag er helt fantastisk, mente de i kor, – det er så godt å se hvordan de samarbeider og tar vare på hverandre. Og så trygge de er på scenen, sånn var ikke vi da vi skulle ha juleunderholdning på skolen på 60-tallet, innrømmer de. – Mange er nok mer komfortable på scenen enn i klasserommet, mente de, – mestring gir mestere, ble det bestemt hevdet.

– Veldig bra dag
– Vi har forskjellige jobber alle sammen, fortalte tre ungdommer som serverte seniorene i kaffepausen, både servering, underholdning og vertskap ellers var en del av dagen deres. Eva Marie Martila, Linnea Moldestad og Kristian Tranberg var alle tre travelt opptatt under kaffepausen. – Dette er en veldig bra dag, mente de samstemte, – vi har pratet en masse med gjestene våre, de er lette å prate med når de får servert kaffe, smiler ungdommene og legger ikke skjul på at de trives sammen med besteforeldregenerasjonen. – Og så skryter de så fælt av oss. Litt flaut, men veldig fint også, må de innrømme.

SERVERTE: Eva Marie Martila, Linnea Moldestad og Kristian Tranberg serverte blant annet kaffe til seniorene. – De er lette å prate med når de får kaffe, hevdet de.

BILDEKAVALKADE: En liten bildekavalkade fra årets seniorfest.