IDYLL: Gråsteinsbua er en idyll, både sommer og vinter. Fra fjorårets måneskinnskonsert. 

Måneskinnskonsert ved Gråsteinsbua kan bli et minne for livet

-Vi har bestilt klarvær og måneskinn til konsertopplevelsen vår inne på myra ved Gråsteinsbua den 18.mars, sier Reidar Aas. Da håper han på massevandring på de tre skiløypene som fører inn til idyllen inne på Gråsteinsmyra 

– Skulle det bli overskyet, blir det like magisk når folk kommer på ski inn og opplever å møte et hav av fakler på myra og kan nyte en timelang konsert med Stein Villa, Marit Steinsrud og Arild Nygaard, lover primus motor, Reidar Aas.

EINAR LYNGAR

TA SKIENE FATT: Reidar Aas håper mange tar skiene fatt på måneskinnskvelden 18.mars.

Det er tredje gangen de forsøker seg med en konsert midtvinters på en fullmånedag. Besøket har doblet seg hver gang, så slår dette til kan det bli minst et par hundre som kommer inn til Gråsteinsbua på ski denne kvelden. Gråsteinsbua eies av den lokale jakt og fiskeforeningen, og av Lions klubb Innlandet, noe som gjør det hele enda mer spesielt. 

Konserten foregår utendørs, og det er ingen begrensinger på hvor mange som kan komme nå etter at Nakstad har åpnet opp Norge. 

Fløyte og blues
Folkemusikeren Stein Villa er en spennende musiker som sammen med kona vet å by på overraskelser. Han kan skape musikk av et par Madshusski, og av mangt han finner i naturen.  Han kan lage fløyter og strenger av sau, geit, hest, ku, trane og gaupe og av ulike treslag.
– Arild Nygaard er en genierklært bluesartist og trubadur, så det blir to ulike sjangre, samtidig som dette er to sjangre som kler hverandre veldig godt, sier Aas. -Etter altfor lang tid med mangel på sosiale opplevelser håper vi dette blir en fest der folk kan møtes for å hygge seg. Aas forteller at han har hørt det kommer folk også fra Lillehammer og Ringsaker for å oppleve stemningen inne på åsen denne vinterkvelden. 

SPILLER: Marit Steinsrud, Stein Villa og Arild Nygaard spiller og underholder.

-Det blir gratis inngang, og vi håper kommunen bidrar med en liten støtte, sier Aas. Det er Lions club Innlandet som arrangerer konserten, og som også har en dugnad på området for å skape en fest utenom det vanlige. Her blir satt ut fakler  som sammen med et stort bål vil skape en trolsk stemning for alle som kommer denne kvelden. Reidar Aas takker også en håndfull støttespillere blant Biris bedrifter.

UTE OG INNE: Slik ser det ut innendørs.

Hvordan komme dit
For å komme til Gråsteinsbua er det tre muligheter. Du kan ta Åsrovegen til Bratbergsetra og videre til Kalverudsetra. Da har du en liten skitur i lett terreng på 1600 meter.  Eller du kan kjøre til Biri Øverbygd der du parkerer ved Dempa. Derfra er det ca to kilometer, mens en tredje mulighet er fra Fjellmyra, på toppen av Vingromsåsen, på vegen mot Torpa. Fra parkeringsplassen her er det tre kilometer. Hvis du vil sitte under konserten så ta med deg et sitteunderlag, sier Aas som legger til at i fjor var det mange som hørte konserten stående. 

Reidar Aas bobler som vanlig av ideer, og ser også at stedet må kunne benyttes til liknende arrangementer på sommerstid.
– Ikke alle går på ski, og da må vi også gi disse et tilbud, sier han. Dessuten er dette noe vi kan utvikle mer med tanke på de mange leirene vi har på Strandenga sommerstid. Her kan bli mange konserter og andre opplevelser i tiden fremover, og Aas drømmer også om en scene som vil gi flere muligheter til kulturelle opplevelser. 

– Det er noe eget å høre for eksempel  fløytetoner ute i naturen,  mener han og håper folk møter opp i hopetall til en magisk kveldsstund under stjernehimmelen 18.mars.