KOKKENS BESTE PIZZA: Sigfried Sokollek ønsker velkommen til ny pizzarestaurant på travbanen som åpner kommende fredag.

Fire pils og en pizza

BIRI: Det blir flere arbeidsplasser i Biri. Det søkes etter både arbeidskraft og leverandører av lokale råvarer. Biringer, strandinger, redølinger og andre kan glede seg til ny pizzarestaurant på Biri travbane. Kokkens Beste Pizza.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

ØNSKER FOLK: Kjøkkensjefen er på jakt etter pizzabakere og servitører. – Det er deltidsstillinger vi snakker om, sier han.

– Hvis noen ønsker seg en deltidsjobb, er vi mer enn mottagelige for henvendelser, sier Sigfried Sokollek, kokk og kjøkkensjef på travbanen og ansvarlig for pizzarestauranten «Kokkens Beste Pizza», som så smått åpner kommende fredag. – Vi har behov for pizzabakere, servitører og noen som kan ta helgevakter også, sier Sokollet, og understreker at man ikke skal finne opp nye pizzaer, men bake etter strengt oppsatte oppskrifter. Nå blir det minst 12-13 varianter å velge mellom. – Med masse fyll, lover kokken og kjøkkensjefen, – vi skal ikke være gjerrige på det. Og så kan gjestene velge mellom italiensk eller amerikansk pizza. – Jeg håper at både unge og eldre vil søke på de jobbene som er ledige.

Ønsker lokale leverandører
Noe av kjøttet kommer fra Brandbu, så noenlunde lokalt er det jo, men Sokollek kunne gjerne tenkt seg å samarbeide med enda mer lokale matleverandører, og oppfordrer disse til å ta kontakt. – Vi har jo også restauranten vi drifter, sier han, – den skal jo fortsette på vanlig måte med selskaper og serveringer spesielt under løpsdagene her på travbanen.

Han viser fram store lokaler i andre etasjen på travbanen, med fem dartspill, to biljardbord og mengder av bord og sitteplasser. – Her er det plass til mange, sier Sokollet, – og håpet er at vi etterhvert kan ha forskjellige former for underholdning her, trubadurer og konserter av forskjellige slag. Her henvender han seg nok engang til lokalbefolkningen og sier han er åpen for god dialog med lag og foreninger som ønsker å lage aktivitet eller kun ha møter for den saks skyld. – Her er porten vid og døren høy, lover han og håper at den nye pizzarestauranten skal bli et populært innslag og ikke minst møteplass i Biri. 

Fire pils og pizza
Ved siden av pizzaene som serveres, kan man bestille både øl og vin i tillegg til alkoholfrie drikkevarer. – Her kan man

både få fire pils og en pizza, siterer han Åge Aleksandersen populære låt, – eller pizza og vann eller brus for den saks skyld, smiler Sokollek, som kommer fra Trondheim og har lang fartstid bak seg som kokk og kjøkkensjef, blant annet fra Disneyland i Florida og Hurtigruten. Til Biri travbane kom han for to år siden, – litt annerledes her enn i Florida, smiler han.  – Og så er fruen fra Lillehammer, betror han oss, – derfor havnet jeg her etterhvert. Noe han er veldig godt fornøyd med, han hevder bestemt at han trives på Biri.

Åpner fredag
Åpningsdagen blir fredag 25. februar, klokkeslettet er satt til 16.00. – Etterhvert som vi får staben på plass vil vi være åpne fra klokken 13.00 til klokken 21.00 på hverdager, sier Sokollek, – lørdager vil vi nok være åpne langt utover kvelden, ja kanskje så lenge som til 02.00. Men vi må la veien bli litt til ettersom vi går, avslutter Sigfried Sokollek.

ROMSLIG: Det er romslige lokaler med mange bord og sitteplasser i pizzarestauranten, bildet viser en liten del av det hele.

DART OG BILJARD: Det er to biljardbord og fem dartspill man kan velge mellom hvis man ønsker å strekke seg før eller etter maten.