POPULÆR: «Det skjer i Biri og Omegn» har blitt en populær facebook-side for biringene.

Biri.no tar over driften av Det skjer i Biri og omegn

BIRI: Finn Bratteng gir seg nå som administrator av «Det skjer i Biri og Omegn». I høst ble biri.no opprettet som en nyhetsside for Biri, og i den forbindelse ble «Det skjer i Biri og Omegn» linket sammen med biri.no. Nyhetssiden er et samarbeid mellom Gjøvik kommune og Biri idrettslag.

– Hensikten med dette var å ha et samordnet talerør for Biri både på hjemmeside og facebook, sier Finn Bratteng. – Det var da naturlig for meg å kontakte ansvarlige for biri.no for å sjekke ut om de ønsker å drive denne facebookgruppen videre. 

– Og det er nå besluttet at biri.no overtar driften av siden med umiddelbar virkning, bekrefter Tore Feiring, redaktør for biri.no.

Tilknytning til Biri
Etter fem års drift og administrasjon av «Det skjer i Biri og Omegn» takker nå Finn Bratteng for seg. – Siden ble til ved en tilfeldighet, forteller han, – det var en bil som ble påkjørt etter en julekonsert i kirken, eieren var selvsagt interessert i å høre om noen hadde sett hva som skjedde. Og da dukket ideen om å opprette en egen facebookside for Biri opp. Dengang fantes det ingen sådan side for Biri.
Videre har dette gått sin gang, og nå har «Det skjer i Biri og Omegn» vel 2600 medlemmer. – Det er stort sett biringer eller personer med en eller annen tilknytning til bygda, sier Bratteng videre, – strandinger, redølinger, øverbygdinger, snertingdøler og en del fra Moelven, faktisk.
For å bli medlem av siden har man måtte søke om medlemsskap. – Jeg har vært litt nøye på dette, innrømmer Bratteng, – at en viss tilknytning til Biri er viktig. På den måten har jeg holdt siden noenlunde ren for trolling og andre rariteter. Selv om han kan fortelle om en del lokale nett-troll også. – Særlig sent fredagskveld kan det ha kommet noen kommentarer, men da har jeg enten slettet innlegget eller sendt advarsel privat til vedkommende. Men dette har det ikke vært veldig mye av, tvert i mot, hevder han.

Rettferdig og nøye
Bratteng har holdt oppsyn på hvilke innlegg som kommer inn. – Det har jo tidvis vært diskutert på siden hva jeg har slettet og ikke, sier han, – men jeg har prøvd å være rettferdig og nøye på dette. Alt med kjøp og salg har blitt henvist videre, reklame for bedrifter likeså, og også en del plakater for kulturarrangementer har jeg stoppet. Og ikke minst fra media, nyhetssaker fra avisene rundt Mjøsa tilsendt fra avisene eller media selv har ikke kommet inn på «Det skjer i Biri og Omegn», men trykket har tidvis vært stort for å publisere dette. Fra media selv. Med biri.no og Biriavisa har det selvsagt vært annerledes, sier han.

Gir seg

GIR SEG: Finn Bratteng leverer stafettpinnen til biri.no og avslutter sitt engasjement i «Det skjer i Biri og Omegn».

Nå er det altså slutt. Bratteng mener at tiden er inne for at andre kan ta over og ta «Det skjer i Biri og Omegn» inn i fremtiden. – Det gjør jeg uten å angre og med litt stolthet over hva denne siden har blitt for biringene, sier han. Og legger heller ikke skjul på at det de siste dagene har vært en del personangrep og karakteristikker av ham som har vært vonde å svelge. – Mye av det er grunnet noe informasjon jeg kommenterte og ville slette, sier han. _ Jeg har barn og barnebarn og vil ikke at de skal ta den belastningen det er å se meg fremstilt som jeg har blitt. Det er nok også en del av årsaken til at jeg bestemte meg for å kontakte biri.no. Hadde de sagt nei, hadde jeg slettet hele «Det skjer i Biri og Omegn».

Søker personer til moderere innhold
– Sånn blir det da ikke, sier Tore Feiring på vegne av biri.no, – vi er veldig klare for å føre dette videre. Vi er ikke helt i mål hvilke regler og hvilke formål vi skal drifte under, men så veldig stor forskjell fra dagens reglement på «Det skjer i Biri og Omegn» vil det ikke bli, lover han. Og takker samtidig Finn Bratteng for jobben som er gjort. – Han sier selv at det ikke har tatt så mye av tiden hans, smiler Feiring, – likevel ønsker vi flere personer som kan være moderatorer på siden, altså rett og slett passe på at sidens innhold er innenfor det vi anser som god folkeskikk. 

Biri.no vil være sidens nye administrator. – Men vi har ikke alene kapasitet til daglig å følge med på innholdet, sier han, – derfor ønsker vi flere involverte, er du en av dem, ta kontakt med oss, oppfordrer han. – Kontaktinfo legger vi snart ut på «Det skjer i Biri og Omegn». Avslutningsvis roser han Bratteng og jobben som er gjort så langt: – Her er det gjort en kjempejobb av Bratteng, og med hele 2600 medlemmer er det et fantastisk engasjement på siden. Noe som er særdeles viktig for biri.no og spredningen av artikler vi skriver. Vi har hatt over 5000 brukere inne på nettsiden vår, mange av disse kommer fra «Det skjer i Biri og Omegn».

Finn Bratteng på sin side takker de de som har valgt å følge siden gjennom de siste fem årene: – Jeg ønsker biri.no til lykke med den videre driften, avslutter han.