MJØSIS OG IDRETTSPARK: To store idrettsbegivenheter i Biri kommende helg. Søndag 6. februar er det duket for skøyteløp på Mjøsa (Foto: Jeroen Oostendorp) og lørdag 5. februar med Madshussprinten i Biri Idrettspark. (Foto: Biri IL)

To store idrettsbegivenheter i Biri til helgen

BIRI/BIRISTRAND: Det blir for fristende vri litt på et sitat fra Bjørge Lillelien: – Mjøsa er det største som har skjedd isen siden whiskyen. For nå ligger mjøsisen der, sterk, fin og klar for alle som vil bruke den.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Takket være Vingnesvika skøytebane, er det brøytet bane fra Vingrom, over til Brøttumsiden(Kvitsandvika) og over Mjøsa igjen til Flutua/Strandengen på Biristrandsiden. Totalt har ildsjel Jeroen Oostendorp og hans hjelpere brøytet en vel 15 kilometers trasé over mjøsisen. Oostendorp er nederlender, men har bodd lenge i Norge og Lillehammer. Han mener å ha opparbeidet seg stor kunnskap om lokale isforhold. – Jeg kjenner både strømninger og hvor det til enhver tid er trygt å gå på skøyter på Mjøsa, sier han til avisen GD. Samme avis kan også fortelle at han er en av dem som står bak skøytebanen innerst i Vingnesvika, godt brukt av barnefamilier fra distriktet rundt Lillehammer.

Biri.no har testet langbanen fra Vingrom til Strandenga. Riktignok på spark, og kan bekrefte at dette er en fantastisk fin måte å komme seg ut på, enten på spark, skøyter eller til fots. (Da helst med isbrodder) 

Mjøsløpet
Oostendorp sier videre til GD at de år vil prøve seg på et større skøyteløp på Mjøsa, allerede kommende søndag, 6. februar. – Vi håper at mange skøyteglade fra nærområdet blir med, sier han, – jeg vet at det er stor interesse fra turskøyteløpere fra hele Østlandet.

Det blir ikke felles start, men mulighet for å starte mellom kl. 10.00 og 13.00, opplyses det her. Det er Lionsklubben i Biri som er medhjelper og teknisk arrangør, derfor er også start og mål ved deres leirsted i Strandenga på Biristrand. Distansene som det kan velges mellom er 15, 30, 60 og 105 kilometer.

Madshussprinten
Det er flere store idrettsbegivenheter i Biri kommende helg, i morgen 5. februar er det nemlig  Madshussprinten i Biri Idrettspark. Det er 16. gang dette rennet arrangeres av Biri IL, og er en del av Madshus Ski-festival som foregår i hele Gjøvik-regionen. Rennet er for barn og unge mellom 8 – 16 år. To løypealternativer er satt opp, en på 800 meter og en lengre løype på 1000 meter, som de eldste klassene går to runder. Stilarten er klassisk, blir det opplyst.

Første start er kl. 11.00 lørdags formiddag, og Biri IL ønsker naturligvis publikum velkommen så lenge man husker munnbind og/eller 1 meters regelen. Et fint avbrekk fra OL-rusen og TV-stolen vil vi tro.