TRIVES PÅ UNGDOMSKLUBB: Disse guttene trives godt på Biri Ungdomsklubb. Fra venstre Michael Engeskaug, Birk Lyshaugen og Per Lunn.

Ungdomklubben utvider tilbudet:

– Fint med et avbrekk fra mamma og pappa!

BIRI: Biri Ungdomsklubb utvidet fra denne uken tilbudet sitt. Nå vil det bli ungdomsklubb to kvelder i uken i stedet for en. Ungdomsklubben drives av Redalen Røde Kors, og de har stor tro på utvidelsen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Åpningstidene vil være onsdager fra klokken 15 til 18, og annenhver fredag klokken 15-18. I tillegg også annenhver fredag klokken 19-23. – Uansett blir det da hver fredag i tillegg til onsdager, fremhever Kim Olsen Evensen, nyansatt fritidsleder i Biri Ungdomsklubb. Han har 25% stilling, betalt av Redalen Røde Kors. Tidligere har klubben vært drevet av leder i Redalen Røde Kors, Siw Monicha Bruun de Neergaard. – Forskjellen var at jeg gjorde det som dugnad, smiler hun.

LEDERE: Siw Monicha Bruun de Neergaard er leder av Redalen Røde Kors, som driver ungdomsklubben. Kim Olsen Evensen er nytilsatt fritidsleder.

Fått midler
Så fikk de støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og fra BUFdir via Gjøvik kommune. – Eller som det heter: – støtte for barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn, forklarer de Neergaard. – Støtten er såpass rundhåndet at vi kan betale vår nye fritidsleder ut 2023. Etter en søknadsrunde med hele 11 søkere, endte de så opp med modøl og firebarnsfar Kim Olsen Evensen, som begynte i stillingen 1. desember i år. – Det blir veldig spennende å se hvordan dette utvidete tilbudet slår an hos ungdom mellom 12-18 år, sier han og er glad for å ta over en veldrevet ungdomsklubb. – Det kan være rundt 40 ungdommer her på det meste, og tall viser at det i løpet av fjoråret var hele 140 forskjellige ungdommer innom. Akkurat det tror de Neergaard også var et viktig punkt for at de har fått midler, – det er ganske store tall for ei bygd som Biri, det vil si at det er flere innom enn det er elever på ungdomsskolen, sier hun, – og det viser at dette tilbudet både er viktig og at vi har drevet godt. Så har det også vært en god blanding av jenter og gutter, samt at det dukker opp ungdommer som har begynt på videregående. – Akkurat det er vi veldig stolte av, hevder de Neergaard.

– Fint med avbrekk
Det hadde allerede dukket opp noen ungdommer da biri.no var på besøk rett etter åpning fredag. – Vi synes dette er et supert tiltak, det er fint med et avbrekk fra mamma og pappa, var deres klare mening. Samtidig som de var glade for at fredagene med åpent til klokken 23 på kvelden ble beholdt. – Det er kult å være her sent utover kvelden også. Her kan vi spille biljard, brettspill, Playstation, X-boks og høre på musikk. Eller bare finne en rolig krok å prate sammen, sier ungdommene. 

Bygger ut
– Tilskuddet vi har fått mangler fem tusen kroner på å være en million, sier de Neergaard, – alt det kan brukes opp i 2022. Og de har planene klare for «Daffer´n» hvor de nå holder til. Ungdomsklubben startet Redalen Røde Kors opp med i 2014, og flyttet til nåværende lokasjon da «Daffer´n» ble kjøpt i 2018. – Og nå skal vi pusse opp i kjelleren, lover de Neergaard, vi har så vidt begynt byggearbeidene. I løpet av 2022 vil vi forhåpentligvis få på plass et par rom som bare er ungdommene sine, hvor de kan spille musikk, danse og bare være for seg selv, et flott ungdomsdiskotek med fri flyt av energi, rett og slett. Det gleder vi oss til alle sammen. Takket være en aldeles suveren og hjelpsom Gjøvik kommune, har vi stor tro på å få til et musikkverksted og øvingslokale også, avslutter Siw Monicha Bruun de Neergaard.