Biri J14 ble kretsmestere på hjemmebane

Biri: Lørdag 6. november spilte Biris jenter-14-lag KM-finale mot Ringebu-Fåvang i Biri idrettspark.

TROND ØDEGÅRDEN
vaktmester@biriil.no

Finalen ble en ganske jevn kamp før pause, til tross for at Biri hele tiden hadde et lite tak på kampen. Det var derfor fullt fortjent da Tuva Lyshaugen var frampå og sikret at ballen gikk i mål etter en god avslutning fra Synne Brostuen. Men, Biris ledelse ble kjapt utlignet da Minda Haave-Langrekken nesten umiddelbart satte inn 1–1.

Biringene holdt likevel et godt grep om kampen og kom seg til enkelte muligheter, dog uten at de klarte å omsette det i tellende resultat. Jentene fra Gudbrandsdalen hadde også sine forsøk, men hverken dødballer eller banespill ga biringene de helt store problemene med å få avverget.

I andre omgang tok Biri over det meste. En liten justering, nå med to spisser, sørget for et godt trykk mot Ringebu-Fåvangs mål. Men, keeper og kaptein på R-F, Martine Hage Moen, avverget det som kom. I tillegg manglet biringene litt presisjon i de mange avslutningene sine.

Så, med drøye 10 minutter igjen av kampen klarte endelig Biri å få ballen i mål. Det var fullt fortjent da Tonje Olsen Leirhol igjen sendte Biri i ledelsen. Denne gangen holdt birijentene også unna, og var nok nærmere 3 mål enn Ringebu-Fåvang var utligning.

Vi gratulerer med kretsmesterskapstittel til Biri J14!

Kampfakta:

Biri – Ringebu-Fåvang: 2 – 1 (1 – 1)

Mål: 1 – 0 (12 min, Tuva Lyshaugen), 1 – 1 (14 min, Minda Haave-Langrekken), 2 – 1 (59 min, Tonje Olsen Leirhol)