GODE PARTNERE: Stein Erik Robøle hos Biri travbane og Tor Andvord i Eventlink AS trive godt sammen og begge er fornøyd med avtaler og samarbeid. – PitStop Mjøsa har vi stor tro på, sier de to.

PitStop Mjøsa: – Mye mer enn pizza

BIRI: Han ønsker å framstå forsiktig og nøktern, Tor Andvord, men legger likevel ikke skjul på at han har store forhåpninger og planer når firmaet hans, Event Link nå har tatt over serverings- og underholdningsdelen på Biri travbane.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Vi skal bygge stein for stein, sier Andvord. Familieselskapet, som han driver sammen med kona Elisabeth og barna Casper og Hedda gjennom selskapet Eventlink AS har gjort dette med hell i mange år. – Vi har spesialisert oss på å ta over selskaper som sliter eller nærmest har gitt opp, får en god avtale og prøver å snu disse til positivt resultat. Etter et års drift eller mer, oppsummerer vi, leverer en rapport og lar så andre ta over. Det er vel den korte måten å si det på, smiler han.

Eventselskap
Og tror du at PitStop Mjøsa, som selskapet kaller seg på Biri travbane, bare leverer og serverer pizza, ja da tror du feil. – Vi har blitt ganske store på eventer, sier Andvord, og det er også en del av planene på travbanen, vi leverer alt fra artister til telt og banker, lyd og lys, ja vi kan nærmest levere alt til en festival eller et arrangement. Og selvsagt mat og drikke også. Vi har gjennom 25 år skaffet oss en mengde kontakter og underleverandører, vi har alltid gjort opp for oss og mener å ha et godt ord på oss. Både Ølfestivalen på Hamar og Traktorrock på Vågå nevnes som et par av arrangementene Andvord-familien står bak. Firmaet er også Vågåbasert, selv kommer Andvord fra Valdres.

Tekst fortsetter under annonsen:

Mer enn pizza
– Mor var kokk på Beitostølen i all sin tid, forteller han, – det preger også maten som serveres her på Biri. Enn så lenge står jeg bak det meste av matlagingen, etterhvert vil vi få tak i dyktige kokker som kan ta over dette og gi oss enda mer særpreg. Men så var det dette med å bygge stein på stein da, minner han oss på. Han er klar og tydelig på at det er mer enn pizza som serveres på PitStop Mjøsa. – Likevel får vi mye skryt for pizzaen vår, reklamerer Andvord.

Røde tall umulig
Styreleder i Biri Trav AS, Stein Erik Robøle, sier at valget om å sette bort serveringsdelen ble gjort i håp om en snuoperasjon. – Vi har siden travbanen ble bygd drevet serveringsdelen selv, uten stort hell egentlig, så etter at vi i fjor tapte vel en halv million på serveringsdelen alene, så vi oss nødt til å ta grep og søkte etter drivere. – Vi falt veldig for Tor Andvord og familien og selskapet Eventlink AS. De virket som de passet oss veldig bra, og hadde gode skussmål overalt. Så langt er vi veldig fornøyde med den avgjørelsen og ikke minst samarbeidet, skryter Robøle. – Med å sette bort driften, og med den avtalen vi har, er nå røde tall på denne delen umulig.

Små konserter
Både Andvord og Robøle har store forhåpninger til Biri. – I og rundt bygda vil det skje veldig mye i årene framover, sier Andvord, – det er dette vi har sett og som gjør denne satsningen vår så spesiell for oss. Vi har virkelig tro på dette, og drømmer om å lage store arrangement her, større enn den berømte Toto-konserten i 2010 hvor godt over 5000 mennesker møtte opp. – Men enn så lenge vil vi prøve oss på mindre formater, smiler Tor Andvord avslutningsvis, – små intimkonserter med jevne mellomrom kan være et sted å begynne. Du vet, å bygge stein på stein.

Stein Erik Robøle mener at ilddåpen vil komme siste helgen i juli, – da arrangerer vi det store bruktmarkedet her med tusenvis av besøkende som skal serveres med både mat og drikke, og helgen etter er det årets største travhelg her på Biri travbane.