INVITERER TIL LOPPEMARKED: Styret i Øverbygda Bedehus Venneforening inviterer til loppemarked lørdag 15. juni. Anita Suren Granum, Kjell de Wit og Lillian de Wit lover mange bra loppiser. I styret ellers sitter Kristen Taraldsrud, Karoline de Wit og Ingar Engeskaug.

Loppis i Øverbygda

ØVERBYGDA: De har gjort en stor jobb, dugnadsgjengen i Øverbygda Bedehus Venneforening. Det krever sitt å holde vedlike et 130 år gammelt tømmerhus. Nå drømmer de om å bygge på en veranda på sørsiden. Det blir det loppemarked av.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Huset er i bra stand, det, sier Kjell de Wit som har hovedansvaret for alt det praktiske rundt vedlikehold og oppussing. Biri.no møtte ham sammen med Lillian de Wit og Anita Suren Granum. – Nytt tak er lagt, vi har fått 5000 kroner fra Gjøvik kommune til ny varmtvannsbereder, og den samme summen for ny vifte på kjøkkenet. – Og nå står ny veranda for tur, noe vi håper å kunne finansiere ved inntekter fra loppemarkedet og basar, skyter Lillian de Wit inn.

Tekst fortsetter under annonsen

Loppemarked
Kommende søndag er det basar, da vil det bli trekning av premier. – Lodd er solgt tidligere, sier Anita Suren Granum, – søndag vil premiene bli trukket her på Øverbygda Bedehus, vi håper riktig mange vil komme da også. Samtidig vil hun gjerne reklamere for loppemarkedet dagen før, lørdag 15. juni. – Der har vi fått inn veldig mange fine loppiser, sier hun, – så langt vi ser er det kvalitet på det aller meste, ikke noe brask, hevder hun.

ØVERBYGDA BEDEHUS: Her i Øverbygda Bedehus skjer det mye, takket være en særdeles aktiv venneforening.

Videre blir vi fortalt at det er mange bøker, mye glass og servise og mye spennende klær og retroantrekk. Kanskje det også blir auksjon på slutten av dagen. Prisen på varene er de usikker på, – det overlater vi til kasserer Kristen Taraldsrud å bestemme, smiler de, – så får folk prute med ham hvis nødvendig. Det selges kaffe og kaker, pølser og pommes frites.

Loppemarked lørdag 15.juni
Kl. 09.00 – 16.00
Øverbygda Bedehus

Her finner du dem på facebook

Aktiv venneforening
Øverbygda Bedehus Venneforening har så langt vært svært aktive, i tillegg til at huset leies ut til selskaper, har de også hatt halloween-fester, adventgudstjenester, sangkvelder og ikke minst middager. – En gang var det over 60 middagsgjester her, sies det, – dette er noe vi vil starte opp med igjen tidlig til høsten, med en pris på rundt 200 kroner for middag, dessert og kaffe. Ikke noe dyrt det. Da er det gjerne enkel hverdagskost som serveres.

– Ellers prøver vi bare å holde liv i dette bygget, sier Kjell de Wit, – vi vet jo ikke hvem som egentlig eier eiendommen. Vi har prøvd å finne ut av det, men ingen påtar seg så langt eierskapet, avslutter han og nevner samtidig at etter at veranda er på plass står oppussing av annen etasje på planen.