ALLE SAMMEN: Disse møtte opp da håndballgruppa i Biri IL hadde sesongavslutning på Herredshuset onsdag.

Aktiv håndballsesong

BIRI: Håndballgruppa hadde onsdag 17.april sesongavslutning, der nesten alle 80 spillere møtte opp på Biri Herredshus. Pokaler fra klubben og medaljer fra håndballkretsen ble delt ut i tur og orden til spillerne som har spilt i serie fra 6 til 12 år denne sesongen.

TEKST: MERETE JOSTAD

For bare et par år siden var det i overkant av 40 håndballspillere i Biri IL, noe som vil si at det har vært en dobling av aktive spillere på ganske kort tid.

Naturlig nok har åpningen av Biri Flerbrukshall i 2018 hatt mye å si for inneidrettene i bygda, og det kommer stadig med nye spillere på alle lag hver høst.

Spesielt moro er det når de aller yngste lagene har så mange spillere at de har kunnet stille med flere lag på hvert alderstrinn.

J/G 6: Lagleder Åslaug Grotli, trenere Anne Mari Melgård Bø og Mari Therese Solberg (bak)

Over 60 kamper på hjemmebane
I sesongen 2023/2024 har Biri IL spilt 130 kamper i barnehåndball. Av disse er nesten halvparten arrangert på hjemmebane, i tillegg kommer kamper for senior.

Damelaget som spiller i 4.divisjon, er et samarbeidslag med Moelven. De har som tidligere trent og hatt hjemmekamper både i Moelvhallen og på Biri.

De er en fin gjeng med spillere fra 18-49 år. Selv om trenersituasjonen var noe vanskelig på starten av sesongen, var de så heldige å få med seg Gry Haugelien etterhvert.

Gry har vært trener i håndballgruppa i mange år og har som tidligere vært en kjærkommen ressurs.

J/G 7: Lagleder Anette Pettersen og trener Charlotte Løvaas

Minibaner
Leder Jan Tore Telnes takket alle trenere og lagledere spesielt denne kvelden, for all innsatsen de gjør gjennom sesongene.

Men ikke minst fikk foreldre en stor takk, og all ære til dem for alt de bistår med.

Hjemmekampene i barnehåndball gjennomføres slik at flere klubber samles i en hall, og dermed står en klubb som arrangør for mange kamper på en dag.

For de yngste som spiller på «minibaner» kan det være opp til 20 kamper på en dag, og det kreves mange dugnadstimer totalt av foreldre for å kunne gjennomføre slike arrangementer.

G8: Lagleder Åshild Riise og trenere Kari Gutubakken Haug og Erlend Løkken

Ikke helt slutt
Underveis fortalte trener og lagledere litt om hvordan sesongen hadde vært sammen med både nye og gamle håndballspillere.

6-åringene startet som vanlig sesongen litt senere enn de andre lagene, og deltok på Isbjørnkøppen på slutten av sesongen.

Sesongen er likevel ikke helt over alle, da jenter 11 denne helga spiller i Yngres Cup på Elverum, mens Gutter 12 deltar på Fredrikstad Cup i pinsen, før de deltar i regionmesterskap i beachhåndball i juni.

Begge lagene starter deretter sesongen tidlig til høsten, med deltagelse i Starum Cup.

J11: Trener Mari Therese Solberg (ikke til stede; lagleder Jahn Olav Steinshylla)

G12: Lagleder Heidi Gaukstad og trener Erlend Løkken. Leder i håndballgruppa Jan Tore Telnes bistår også laget.