PÅSKESOLEN: Mari Prestkværn er en erfaren apotektekniker med 12 års erfaring og er markedsansvarlig hos Vitusapoteket i Biri. – Husk at man trenger god solbeskyttelse, påskesolen er sterk, sier hun.

Beskytt deg mot påskesolen

BIRI: Det nærmer seg påske, og da er det mange som kommer til å tilbringe mye tid ute i solen. På denne tiden av året er det ekstra viktig å beskytte seg mot solen, opplyses det fra Vitusapoteket i Biri.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Ifølge apotektekniker Mari Prestkværn, kan kombinasjonen av vinterblek hud og sterk sol kan være farlig. Og da er det veldig viktig å beskytte seg. – På påskefjellet er det høy solfaktor som gjelder, fordi kombinasjonen av sol, snø og vinterblek hud krever høyere solfaktor enn man kanskje vanligvis bruker, opplyser hun. Vi får vite at det finnes solkrem for ulike behov, tilpasset ulike hudtyper.

Husk barna
Har man en tendens til å få uren hud, burde man ikke bruke solkrem som er beregnet på kroppen i ansiktet. – Vi har egne solkremer til ansiktet, sier Prestkværn. – Og husk at det er viktig å smøre seg ofte, i hvert fall på utsatte områder, så som nese, lepper og ører. Her er en solstift med høy solfaktor lettvint.
Vi som har levd en stund, har lagt merke til at de unge foreldrene er veldig nøye mmed å smøre barna før de går ut i solen. Dette bekrefter Prestkværn: – Det er ´viktig å beskytte barna, de har tynn hud og trenger derfor god solbeskyttelse for å ikke bli solbrent. Heldigvis finnes det et stort utvalg av solkremer med ekstra høy solbeskyttelse til baby og barn.

(Teksten fortsetter under annonsen)

Snøblindhet
Prestkværn minner om noe mange glemmer, nemlig at man også kan bli solbrent på øynene. – Snøblindhet oppstår når øyet utsettes for altfor mye sollys. Snøblindhet er overflatiske sår på hornhinnen, og symptomer på dette kan blant annet være sterke smerter, lysskyhet og tårer. Symptomene kommer ofte flere timer senere, ofte på kvelden eller natten. Vil man forhindre dette, er det viktig med solbriller eller annen solskjerming. – Husk også at det er viktig å beskytte barnas øyne, sier hun, og trøster oss med at snøblindhet som regel går over av seg selv etter en til to dager. – Og det som regel uten at det gir varige skader. Men det kan være behov for smertestillende medisin og en antibiotisk salve for å lindre plagene.

– Kom gjerne innom oss på apoteket, så hjelper vi deg med å finne de rette produktene for deg og din familie, reklamerer Mari Prestkværn til slutt.