Torvilds tale til barnehagen

BIRI: Her kan dere lese varaordfører Torvild Sveen sin åpningstale til Biri Barnehage.

Kjære foreldre, barn, ansatte og ærede gjester!

Idag er en dag fylt av glede, håp og forventning. Vi samles her for å markere åpningen av vår nye barnehage, et sted hvor nysgjerrighet, liv og lek vil blomstre som aldri før. Det er med stor glede og takknemlighet at vi ser tilbake på reisen som har brakt oss hit i dag.

Fra de gamle, nedslitte lokalene til denne strålende nye barnehagen har veien vært lang, men hvert skritt har vært fylt med håp og tro på en bedre fremtid for våre barn og vårt fellesskap.

Denne nye barnehagen representerer mer enn bare fire vegger og et tak; den representerer et hjem for læring, utforskning og vekst. Her vil våre barn få utfolde seg i et miljø som er skapt spesielt for dem, et sted hvor deres nysgjerrighet vil bli næret, deres fantasi vil få flygefart, og deres vennskap vil blomstre.

For våre ansatte betyr denne nye barnehagen en helt ny hverdag. Fra de trange og nedslitte lokalene har vi nå flyttet inn i et moderne, funksjonelt og inspirerende miljø.

Her vil våre ansatte få de ressursene, støtten og rommet de trenger for å utføre sitt viktige arbeid på best mulig måte. Denne nye hverdagen vil ikke bare styrke dem som fagpersoner, men også berike deres liv og arbeidsglede.

Når vi ser fremover, vet vi at denne barnehagen bare er begynnelsen. Til høsten vil den utvides ytterligere, og vi vil kunne ønske enda flere barn og familier velkommen inn i vår varme og inkluderende fellesskap.

La oss huske at en barnehage ikke bare er et sted for barna å tilbringe dagen; det er et sted der fundamentet for deres fremtid legges. La oss sammen forplikte oss til å skape et miljø som er trygt, kjærlig og stimulerende, der hvert barn kan blomstre og realisere sitt fulle potensial.

Til slutt vil jeg takke hver og en av dere for deres støtte, engasjement og tro på dette prosjektet. Sammen har vi skapt noe ekstraordinært, og jeg ser frem til å se våre barn vokse, le, og lære her i årene som kommer.

La oss sammen åpne dørene til vår nye barnehage og ønske en fremtid fylt med glede, vekst og muligheter velkommen.