SØKER KORPSMUSIKERE: Jahn Olav Steinshylla søker voksne og unge som vil spille i korps i forbindelse med 17.mai i Biri.

BIRI: Det er fortsatt vel fem måneder igjen til 17.mai. Likevel er 17. mai komiteen i Biri i gang med planleggingen. Øverst på ønskelisten står et musikkorps som kan være med å gå i toget. Ansvaret for dette har falt på Jahn Olav Steinshylla fra Redalen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Jeg har spilt i korps tidligere, sier Steinshylla, – det er saksofon som er mitt instrument. Men som far til to småbarn med alle deres aktiviteter blir det liten tid til annet. Det er denne tidsklemma vi småbarnsforeldre har, sukker han, – i tillegg er jeg ansvarlig for Barnas Turlag Gjøvik og omland. Videre mener Steinshylla at dette nok er mye av grunnen til at mange korps sliter med rekrutteringen av yngre folk, – tidsklemma er lei for mange av oss, egne interesser blir ofte prioritert bort.

Utfordrer
Det er, som tidligere år, foreldrene på fjerde trinn som har ansvaret for gjennomføringen av 17. mai feiringen i Biri. – Leder av komiteen er Ole Petter Ottosen, sier Steinsylla, – jeg har ansvaret for toget og musikk i toget. Vi har savnet levende musikk i toget de siste to årene. Derfor ønsker vi å utfordre voksne og unge som har erfaring med et blåseinstrument eller slagverk til å bli med å danne et 17. mai korps for Biri. Han tror at det kan være lettere å få med seg folk hvis det blir et mer sesongbasert korps.

Lav terskel
– Vi ser for oss fire øvelser før 17. mai, så dette forutsetter litt erfaring og at man kan skaffe til veie sitt eget instrument, sier han. – Det er ikke en forutsetning at man er proff, dette skal være gøy og lav terskel, samtidig som vi håper å gi årets tog en mer høytidelig ramme.

Så langt vet han om tre som blir med, – det er kona mi, svigerfar og meg, smiler han, – så har jeg også snakket med folk i Biristrand Musikkforening, det virker som det kan være en viss interesse hos noen å være med, hevder han og er fullt klar over at noen fra korpset ikke er glad i å marsjere langt, – 17. mai komiteen anerkjenner den innsatsen som Biristrand musikkforening har gjort tidligere og forhåpentligvis vil fortsette med. Vi ønsker å supplere toget med et foreldreorkester som går i toget.

.

Nybrottsarbeid
Han ønsker å markedsføre prosjektet gjennom direkte kontakt og på sosiale medier, og ikke minst biri.no/Biriavisa. – Håpet er å få med 10-15 korpsmusikere som spiller de instrumentene som passer seg for 17.mai. Så kanskje vi får til den gode, gamle 17.mai-følelsen i Biri. Toget vil gå fra Biri Omsorgssenter til den nye Biri barneskole. – Det blir omtrent like langt å gå som tidligere år, beroliger han, – så blir det spennende å se hva vi får til rundt den nye skolen. En del nybrottsarbeid blir det nok, men alt dette får vi komme tilbake til når det nærmer seg, avslutter Jahn Olav Steinshylla.

Er du interessert, kan du kontakte ham på tlf. 95 46 60 42 eller på epost: jahnost@gmail.com

Click here to add your own text