SLÅTT: Merker etter overfallet. Einar Lyngar ble søndag morgen brutalt overfalt på gangvegen nord for Moelv mens han sto og snakket med Øystein Haugen. Som også led samme skjebne.

Brutalt slått ned på gangsti

MOELV: – Morgenturen i dag ble dramatisk. Ved Smestad, rett over Vea, stoppet jeg for å se på en traktor som veltet kvelden før, hvor det heldigvis gikk bra. Dette skriver Einar Lyngar på sin facebookside.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Lyngar (78) er kjent blant mange biringer gjennom arbeidet med Lions, dessuten har er han en fast bidragsyter til biri.no og stiller gjerne opp når det er behov. Nok om det, la oss høre hva som skjedde tidlig søndags morgen: – Mens jeg står og prater med Øystein Haugen, en bekjent av meg, kommer det en røslig kar forbi. Plutselig stopper han og sier sint: – Har dere problemer. Neida svarer vi. Han snakker trøndersk så jeg forsøkte å få positiv kontakt med å si at «æ e å trønder». Det bryr æ mæ fa**n i, sier han og langer ut et slag mot ansiktet til Øystein som stuper ned i grøfta. Haugen velter seg rundt for å unngå flere slag. Lyngar ser at han blir sparket kraftig og roper at han må slutte.

STEDET: Her skjedde overfallet. – Det er klar det gjør inntrykk, innrømmer Einar Lyngar.

Punchball
– Så kommer han til meg og sparker bena under med så jeg ramler rett i asfalten med albuen og hodet, forteller Lyngar og får deretter en kanonade med slag mot hodet. – Han bruker hodet mitt rett og slett som en punchball, sier Lyngar om det dramatiske møtet. – Jeg får holdt for og beskyttet meg noenlunde, og klarer å reise meg, etter at Øystein hjelper til med å  få revet ham vekk. – Møkkete og litt verkende albue var alt jeg merketr da, sier Lyngar videre, – heldigvis klarte også Øystein å kommer seg opp ved egen hjelp.

Ranet Shellstasjonen
– Dette skjer på en fredelig søndags morgen i Moelv, sukker Lyngar og forteller at han nå mandags kveld har vondt i hodet, hoven tinning og blåmerker rundt omkring.

Politiet var raskt tilstede med en bil fra Gjøvik. Like etter kom en til. Overfallsmannen gikk opp Ringslia, men politiet fikk ikke tak i mannen før søndags kveld.

– Antageligvis har han også vært innom Shell-stasjonen og rasket med seg masse varer uten å betale for seg et par timer etter overfallet på oss, sier Lyngar da biri.no snakker med ham nå mandags kveld.

Ikke avhørt
Mannen i slutten av 30-årene er en kjenning av politiet fra før. Han er domfelt flere ganger tidligere, uten at politiet ønsker å gå inn på hva han er domfelt for. Mannen skal være tilflytter, men bor på en adresse i Moelv. Det skal være tips og videoovervåking som sørget for at politiet kunne pågripe vedkommende, dette melder Ringsaker Blad.I følge operasjonsleder Kristian Bjaanes var det var tips fra folk som kjenner til mannen og også fra andre etater som førte oss til pågripelse. Han har foreløpig ikke sagt noe i avhør eller om hendelsen til politiet. – Nei, han er ikke avhørt. Det har ikke vært mulig. Det vil først skje i morgen. Han sitter i arresten nå. En eventuell fengsling videre kan ikke jeg si noe om, sier Bjaanes til avisen.

Pratet sammen
Vi satt sammen, både Øystein, jeg og familiene i går kveld, forteller Lyngar, – da fikk vi pratet gjennom det som hadde hendt. Men så klart du blir rystet av at dette kan skje en søndagsmorgen i Moelv, det blir du, sier han bestemt. – Det gjør virkelig inntrykk.

På langtur
Tross alt dette, Einar Lyngar har noen travle dager foran seg. Torsdag drar han til Kenya for blant annet å løpe maraton i Nairobi. – Så får vi se om det blir halv- eller kvartmaraton, sier han, – jeg er litt usikker på formen. Fredag skal han åpne en ny Lionsklubb i Homa Bay på østsiden av Victoriasjøen og mandag skal han til Mombasa og møte barn fra Mama Levina-prosjektet.