MUSIKKANDAKT: Sokneprest i Biri og Snertingdal, Hanne Moesgaard Skjesol, gleder seg til musikkandakt på Biri Omsorgssenter. Foto: Privat.

Musikkandakt på omsorgssenteret

BIRI: – Torsdag for snart 14 dager siden startet vi opp med musikkandakt på Biri Omsorgssenter, sier Hanne Moesgaard Skjesol, sokneprest i Biri og Snertingdal. Tilbudet er ment for beboerne på senteret, besøkende og beboere på omsorgsboligene i Biri.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Nettopp disse var på omsorgssenteret under det første sangtreffet. – Selvfølgelig er alle andre velkomne også, presiserer hun, – vi synger både salmer, viser og barnesanger for den saks skyld. Til og med Åge Aleksandersen har sanger i boken vi synger fra. I det hele tatt et veldig blandet utvalg av sanger. Sangboken har ifølge soknepresten stor og tydelig skrift, tilpasset de som ser litt dårlig, og sangbøkene deles ut soknepresten selv til de som møter opp.

– Målet er å synge sammen, sier hun videre, – en liten andakt holder jeg også, og kirkens organist, Inger Schiager akkompagnerer på omsorgssenterets eget piano,

Det hele foregår i kantina, – man kan kjøpe både kaffe og noe å bite i hvis man ønsker det, lover Moesgaard Skjesol som gleder seg til torsdagens sangtreff. – Min erfaring er at de fleste synger med det nebbet de har, sier hun videre, – noen synger, noen traller, noen nynner mens andre bare brummer. Og er det stille synger jeg selv av hjertens hals, ler hun.

Musikkandakt altså, torsdag 7. september på i kantina på Biri Omsorgssenter. – Neste musikkandakt vil være torsdag 5. oktober, vår plan er å kunne gjennomføre dette annenhver torsdag, avslutter sokneprest Hanne Moesgaard Skjesol og ønsker alle sangglade velkommen.