DIGITALISERT AVIS: Trond Vegard Ødegården har skrevet inn alt stoffet fra Skrinnhagen skoles jubileumsavis fra 1989. Mye av det har stått på trykk i Biriavisa. Nå står biri.no for tur til å publisere historiene.

Skrinnhagen-historien også på biri.no

BIRI: Vi har alle interesser som kan virke sære. Trond Vegard Ødegården er spesielt interessert i gammel Birihistorie, og bruker mye tid på å bla gjennom alle typer aviser og blad, både papir og det som finnes digitalisert.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

JUBILEUM: Skrinnhagen feiret 150 år i 1989. I den forbindelse ble denne avisen utgitt.

Blant annet har han skrevet inn og digitalisert Biri ILs siste jubileumsbok, og ikke minst, 150 års skolehistorie fra Skrinnhagen, alt hentet fra skolens egen jubileumsavis som kom ut i 1989 i forbindelse med jubileet. – Avisen het «Skoleminner og fin historie», forteller Ødegården, – og ble ført i pennen av Thor Bakken, Mona Bekkelund, Anne Lene Flaa, Grethe Hagen, Jon Hegge og Grethe Svelle, ramser han opp med litt dårlig samvittighet. – Artiklene har stått og vil stå på trykk i Biriavisa, sier han, – og har gjort det en stund. Jeg håper redaksjonen i jubileumsavisa tilgir meg dette.

Det har gått med en del timer, Ødegården har selv skrevet av alt fra avisen. – Så må folk tilgi en liten trykkfeil her og det, håper han og mener at ære skal ikke han ha, men redaksjonen som sørget for at jubileumsavisen ble en realitet den gang i 1989.

– Nå blir det ekstra stas at dette også blir lagt ut på biri.no, sier Trond Vegard Ødegården til slutt. – Særlig nå når dette blir den siste høsten skolen eksisterer.