GIKK BRA: – Jeg var kanskje til fare for meg selv og de rundt meg på slutten, men det gikk bra, sier Kjell Aspebakken fra Biristrand.

– Det kreves mer når du blir eldre

LILLEHAMMER: For 76 år gamle Kjell Aspebakken var helgens Birkebeinerritt hardt. Han var usikker på om linsene fortsatt var på plass på øynene.

Kristin Roset GD
Tekst og foto

Tross kramper, og dårlig sikt gjennom brillene. Kjell Aspebakken fra Biristrand syklet inn til seier i klassen 75–79 år. – Neste år blir det verre. Da kommer det en kar som er supergod, sier Kjell som representerer Brumunddal SK.

Annerledes
Han har deltatt 28 ganger. Erfaringen over fjellet er lang. – Jeg mangler to ganger for å bli en del av 30. års jubileet, men det hadde sine naturlige årsaker. Jeg kjenner løypa godt, og vet hva jeg går til, men det å bli eldre krever mer enn tidligere. – En blir mer spent på grunn av været, så kommer logistikken, kroppen, dagsformen. Ja, det å sykle 84 kilometer i en alder av 76 år er annerledes enn for 20 år siden, forteller Aspebakken.

Ble litt bekymret
Han er ikke akkurat ren der han står i målområdet. Brillene, sykkelklærne og hele mannen er dekket av gjørme og skitt. Jeg ble litt bekymret et øyeblikk her. Om jeg hadde mistet linsene mine, og på slutten var det litt trøblete da krampene kom. Jeg måtte av sykkelen, og gå noen meter. Faktisk kjente jeg på at om jeg var til fare for de bak meg, men det gikk bra. Jeg verken forårsaket knall og fall, og kom meg unna uten å tryne selv, sier han med et godt smil.

Kjell har konkurranseinstinkt. – Det er jo hyggelig å vinne klassen sin, og når kjæresten min ikke er fornøyd med husarbeidet hjemme har jeg en god replikk på lur.

– Jeg er jo god til å sykle da, sier han og ler.

Du kan lese mer om Birkebeinerrittet og GD her