ÅPNER BUTIKK: I midten av august åpner Dahlias Blomster&Garn i Biri. Eier og driver Laila Voldengen gleder seg.

– En liten skattekiste midt i Biri!

BIRI: Sentrum Blomster er ikke mer. Men i samme bygg og samme sted kommer det snart en ny blomsterbutikk. Åpningen er planlagt på ettersommeren.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Dahlias Blomster&Garn blir navnet på den nye butikken, og som man forstår, her blir det mer enn bare blomster. – Det blir både blomster, garn og interiørartikler, sier Laila Voldengen, som tar det store spranget og starter egen bedrift. Hun har selv jobbet seks år i den tidligere blomsterbutikken. – Jeg klarte ikke å slippe taket, sier hun og presiserer at hun starter helt fra bunnen og at etableringen ikke har noe å gjøre med den tidligere blomsterbutikken.

Frittstående
Voldengen er utdannet blomsterdekoratør fra Vea, så kunnskapen om blomster og buketter føler hun seg trygg på. Planlagt oppstart vil bli i midten av august, antageligvis rett før skolestart. – En fin tid å starte på, mener hun og lover en butikk full av blomster, garn og interiør-ting «damer liker». Garnet hun selger kommer fra etablerte leverandører som Sandnes Garn og Drops Design. Både blomster og interiørartikler blir kjøpt fra forskjellige leverandører. – Vi er frittstående butikk, sier Voldengen videre og forteller at det blant annet kommer en lastebil ukentlig som de bare plukker blomster og planter fra etter behov. – En veldig god løsning, hevder hun, – det gir oss stor frihet i innkjøp.

Glede kjerringa
Det er også mulig å handle både blomster, garn og interiørartikler fra nettsiden som snart er oppe og går. – Og selvsagt kjører vi ut varer etter behov, reklamerer hun. – Vi kan leverer alt som biringene er vant med å få, buketter, kranser og blomster til begravelser, konfirmasjoner og andre fester. – Kommer det innom en gubbe som vil glede kjerringa, lover vi rask og smertefri behandling og en flott bukett, smiler hun.

I tillegg blir det også hjemmesydde klær å få kjøpt, pannebånd og luer også blir vi fortalt av en entusiastisk butikkeier. – Det er fint å ha flere bein å stå på. Vi blir rett og slett en skattekiste midt i Biri.

Drar lasset sammen
Hvor mange ansatte de blir, vil ikke Voldengen svare på enda, i og med at ingen arbeidskontrakter er signert enda. – Men jeg blir ikke alene, lover hun. Voldengen er sikker på at det er et behov for denne type butikk i Biri, og mener at kundegrunnlaget så absolutt er tilstede. – Vi mener selv at vi hadde god trafikk i den tidligere blomsterbutikken, og at dette er liv laga, sier hun. – Så ligger vi særdeles godt plassert, midt i Biri, midt mellom Mjøsbyene og midt i væla. Og ikke minst, det er veldig mye positivt i og rundt Biri om dagen. Jeg føler at vi næringsdrivende nå drar i samme retning og vil noe. Det er en veldig positiv ting å ha med seg som nyetablert.

Hun er også særdeles fornøyd med huseier og utleier Svein Kåre Bakken. – En veldig trivelig mann som vi samarbeider godt med, avslutter Laila Voldengen.