FORSKALING: Martin Løkkens liv består av forskaling, betongkonstruksjoner og bruer.

Om å panke forskaling

BIRI: Flytter du fra Elverum til Biri, er det lett å bli boende i bygda. Det mener Martin Løkken bestemt, han bor på et garasjeloft i Biri, hos sin fars onkel. Mesteparten av tiden bor han likevel på anlegg rundt i landet.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Jeg havnet i Biri takket være nevnte onkel, sier Martin Løkken, – da jeg skulle begynne på bygg og anlegglinja på Vargstad, så fant vi fort gjort at det var billigere å bo i Biri enn å leie noe på Lillehammer.

Betong er livet
Nå er dette snart fire år siden, og enda bor Martin på garasjeloftet, som han understreker er satt ordentlig i stand som hybel. – Men det meste av tiden bor jeg jo på anlegg, sier han, – akkurat nå vil det si mellom Asker og Hønefoss, hvor han er med på å bygge ny E-16. Og det er spesielt forskaling av konstruksjoner som er hans felt. – Og da spesielt forskjellige typer betongkonstruksjoner, legger han til, – og bruer er jeg veldig glad i. Betong, det er livet det, smiler han.

Løkken er veldig nære et fagbrev, om snaue to uker regner han med at det er i orden. – Jeg mener selv at det skal veldig bra, sier han og hevder å ikke grue seg til fagprøven. – Det går nok bra, sier han bestemt.

Sparer opp midler
Han jobber vanligvis 12 dagers skift, så med ni dager fri, men at dette kan variere noe. – Så tar jeg gjerne noen ekstra vakter også, sier Løkken videre, – det er noe man kan gjøre så lenge det ikke er noen hjemme som venter. For frifant er han, og ser ingen stor forandring på dette i nærmeste fremtid. – Dette må man bare ta som det kommer.

Løkken ser heller ikke bort fra at Biri kan være et alternativ når tiden for å etablere seg kommer. – Elverum blir det i hvert fall ikke, hevder han, – så er jeg veldig glad i Vestlandet, særlig Sunnmøre med fjellene og kysten. Han hevder han egentlig er et friluftslivmenneske. 

– Sånn sett er det bra at mye dreier seg om jobb, søvn og kompiser, jeg får lagt meg opp en del penger som kan komme godt med når bolig skal kjøpes, sier han fornuftig, – for jeg synes jeg tjener bra jeg. Han legger til at lærlingelønna er 75% av lønna han får så fort fagbrevet er sikret. – Og da åpner det seg en masse muligheter videre, sier han, – både med mere ansvar og eventuelt  videreutdanning.

Stortrives
Akkurat nå er det en kommende ferietur som er fremst i pannebrasken: – I månedsskiftet mai/juni drar jeg og kompisen min, Espen Brovold Haugen, til Gøteborg. Derifra kjører vi et løp som kalles Euro-Rally. Først fra Gøteborg til Tsjekkia, derifra til Frankrike via Østerrike, Italia og Sveits. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Løkken, som da drar rett fra ferietur til fagprøve. Les her https://biri.no/2023/04/03/lastebiler-lastebiler-og-atter-lastebiler/

– Jeg tror jeg traff drømmejobben på første forsøk, betror Martin Løkken oss, – jeg stortrives med å panke forskaling og elsker livet med hammeren.

Dette er tredje artikkel i en serie om «Jobben min»
De to foregående finner du her:
Espen Brovold Haugen
Simen Strand