TIPS BIRI.NO: Vi ønsker tips til biri.no fra bygdefolket, sier Tore Feiring, redaktør og skribent for Biris egne nyhetsside. Tegning: Herb.

– Tar gjerne i mot tips

BIRI: Så viser det seg at biri.no er blitt en aldri så liten suksess. Pluss minus 4000 unike brukere er innom Biris egen nyhetsside hver eneste måned. Tallet varierer selvsagt noe, samtidig som antall saker og hvilken type saker også spiller en rolle.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Stort sett er det undertegnede som skriver sakene, for en person er det vanskelig å hele tiden være oppdatert på hva som skjer i bygda. I motsetning til regionsaviser som GD og OA kan ikke biri.no konstant overvåke alt som skjer på facebook for så å lage saker derifra. Noe det virker som nevnte aviser ofte gjør.

Det sier seg selv at man heller ikke har muligheten til ellers å følge med på  alt som skjer i bygda. Samtidig blir det ofte lagt ut ting på facebook som ofte hadde fortjent en litt «bedre» innfallsvinkel enn det avsender har klart. Jeg tenker spesielt på det som blir lagt ut på de store flatene, f.eks «Det skjer i Biri og Omegn» eller de andre bygdesidene.

Hendelser og begivenheter som hadde fortjent en bedre skjebne enn å forsvinne langt ned i feed´en (som det heter) etter noen få timer for så å bli glemt.

Det er jo nettopp her nettsiden biri.no er genial, redaksjonelle saker blir arkivert, kan søkes etter og er lette å finne igjen. De blir liksom mer varige da. Nå nærmer vi oss snart 200 små og store saker i løpet av det halvannet året biri.no har eksistert og vært aktiv. Målet er å lage minst en redaksjonell sak hver dag. Med en og annen hviledag i mellom selvsagt.

Håpet er at dere, biringer, strandinger, øverbygdinger, redølinger og gjerne snertingdøler også, vil tipse biri.no når dere mener å sitte inne med noe som kan deles med resten av bygdene. Og tenk dere gjerne om en eller to ganger før dere poster noe på facebook eller andre sosiale medier. – Burde jeg heller kontakte biri.no?

Hvis facebook er viktig for dere; sakene blir alltid publisert på «Det skjer i Biri og Omegn». Derifra kan den deles med hele verden.

Og så langt tiden strekker til, ingen sak er for liten, ingen sak er for stor. Passer det ikke den dagen, kan det passe en annen dag eller ved en annen anledning.

Hvor du kan tipse? På epost: feiringtore@gmail.com eller telefon 992 69002