BACKE OPPLAND: Nær 90 medarbeidere fra Backe Oppland var tilstede på kranselaget og fikk servert spekemat, rømmegrøt og kake for innsatsen.

Kranselag på den nye barneskolen

BIRI: De som har fulgt med på byggingen av den nye barneskolen og barnehagen i Biri, har lagt merke til at fremdriften er stor. Nå har barneskolen kommet under tett tak, og det ble feiret med kranselag.

TEKST OG FOTO:
Torvild Sveen

TAKKET: Fungerende ordfører Anne Bjertnæs takket for vel gjennomført arbeid så langt.

Kranselag, også kalt sperreskål eller mønsåsfest, er en gammel byggetradisjon som gikk ut på at snekkerne setter opp en krans eller busk i mønet når bygget var under tett tak. Byggherren spanderte så en fest på snekkerne innen en uke. 

I dag er dette gjerne en gave eller et måltid – og det var nettopp det siste som ble gjort torsdag. Biri bygdekvinnelag disket opp med rømmegraut, spekemat og deretter kake og kaffe til nær 90 medarbeidere fra Backe Oppland. 

De 90 arbeider i harde tak med både med skolen og barnehagen. Bygdekvinnelaget serverte mat fra lokale matprodusenter, og det falt i smak! 

Både fungerende ordfører Anne Bjertnæs og kommunedirektør Kari Sollien var tilstede og takket for innsatsen så langt. Målet er at skolen står klar i januar 2024, og akkurat nå er byggingen i rute.

SERVERTE; Biri Bygdekvinnelag serverte mat og kaffe, til stor glede for sultne byggarbeidere.