PROSJEKTGRUPPE: Disse er i prosjektgruppen som står bak Måneskinnskonserten ved Gråsteinsbua 18. mars i år. Sittende foran: Prosjektleder Reidar Aas. Bak fra venstre: Olav Sønsteby og Kjell Ødegårdstuen fra Lions Innlandet-Biri.

Måneskinnskonsert i mars

BIRI: Vi har akkurat lagt bak oss en fullmånekveld med masser av folk ute i skiløyper og naturen, skal vi tro OA og Gjøviks Blad. Det er tydelig at denne månedlige dagen blir mer og mer populær. Det er noe Reidar Aas i Biri kan bekrefte etter to år med måneskinnkonsert på Gråsteinsmyra.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

MAGISK: Det er noe magisk med vinternatt og fakler. Fra fjorårets måneskinnskonsert.

– I denne litt utfordrende pandemitiden, trenger vi noen gode opplevelser, sier han til biri.no., og minnes mars i fjor, hvor det ble gjennomført en konsert med folkemusikerne Stein Villa og Marit Steinsrud ved Gråsteinsbua midt på Gråsteinsmyra. – Men det var en kameratgjeng med meg i spissen som først satte dette i gang i 2018, sier Aas, da også med Stein Villa som musiker. Dette ble såpass vellykket at vi gjorde det samme i fjor. Og da kom det over 100 publikummere til denne fullmånekvelden i mars. De kom gående på ski, både fra Biri, Vingrom og Lillehammer.

Aas forteller videre at publikum parkerte både på Kalverudssetra, Bratbergsetra og Fjellmyra på Vingromsiden. – Så er det fra to til tre kilometer å gå på ski, alt etter hvor du går fra, forklarer han. – Dette området er så vakkert at det fortjener noen unike opplevelser, og Gråsteinsmyra i måneskinn er bare helt magisk, sier han begeistret.    

Konsert 18. mars
I fjor var det Lionsklubben i Biri som sto som arrangør, eller Lions Innlandet-Biri som er det rette navnet. De vil satser også i år, ved fullmåne fredag 18. mars. – Dette er jo et utendørs arrangement med stor plass, så vi føler oss trygge på å arrangere dette, uansett hvordan smittevernsregler det vil bli, sier Reidar Aas, som er prosjektleder og har med seg en

SPILLER: Stein Villa (fra venstre) og Arild Nygård spiller og underholder.

egen prosjektgruppe for å få gjennomført arrangementet. – I og med at det er utendørs, er det heller ingen servering eller satt ut stoler, informerer han, – så folk må kle seg godt, ha med noe å sitte på, i fjor hadde mange med seg både mat og godt drikke i sekken. Det er det selvsagt full anledning til også i år. Det vil også være forsterket lyd under årets konsert. Og ikke minst, det hele er gratis, understreker Aas. – Alle som har opplevd dette, sier at det er en unik opplevelse med fakler som lyser opp området, og ikke minst med musikk som passer til.

Utvikler seg
Han er også opptatt av å utvikle konseptet. – Vi har mange ideer og tanker om hvordan vi kan utvikle dette prosjektet. Vi tar bare et lite steg nå i mars, i og med at alt er usikkert rundt smittesituasjonen og pandemien som rir oss. Det steget er å hente inn to musikere med forskjellige stilarter. Stein Villa og Marit Steinsrud og deres folkemusikk er selvsagt med, i tillegg kommer Arild Nygård med gitar, det blir mer blues og rock, lover Aas. – Arild er godt kjent som gitarist og vokalist i bandet Sidetrack.

Aas kan også fortelle at det jobbes med å knytte dette sammen med en aktivitet på samfunnshuset Strandheim på Biristrand. Med måneskinnskonsert ved Gråsteinsbua, og deretter bussmulighet ned til Strandheim med påfølgende fest og musikk. – Men i år tok vi ikke risken grunnet smittevern og alt rundt det. Samtidig jobbes det også med en aktivitet ved Gråsteinsbua rundt midtsommers. Da er jo alle tusser og troll ute og farer, smiler han, – og ikke mist huldra. Og fullmånen kan vi alltid stole på.

GRÅSTEINSBUA: Kart viser Gråsteinsbua med skiløyper fra Bratbergsetra, Kalverudsetra, Dempa og fra Fjellmyra på Vingromsåsen.

Setermiljøer

– Så har vi setermiljøene på Kalverudsetra, Bratbergsetra, Dempa og Nysetra, sier Aas. – Hvordan kan vi få til et samarbeid for å lage noen små, unike opplevelser i dette hytte- og setermiljøet? Spør han. –  Når vi kan samles innendørs igjen, finnes det en mengde muligheter. Vi må tørre å by på oss selv og viser naturlandskapet som er en del av bygdemiljøet, avslutter Reidar Aas og sender ballen videre: – Det ville jo være flott om noen kunne komme opp med ideer for å utvikle dette til spennende og nye aktiviteter.