Skiforeningen Gjøvik og omegn har i høst satt opp 30 kartavler og 100 skilt i løypenettet i Biri og Snertingdal.

Forrige vinter ble alle løypene i området gått gjennom for å se på feil og mangler. Vi så da at det var på tide med en oppdatering. I november ble det mange lange dager i åsen for å nå fram til parkeringsplasser og løypekryss med både skilt og tavler. Stolper, skilt, tavler og all redskap er tungt å bære. Da er det bra at det finnes mange gode skogsbilveger i området, dette lettet arbeidet vårt betraktelig. Takk til skogeiere!

I området Gråsteinsmyra/Bratbergsætra/Dempa fikk vi god hjelp av Kjell og Bjørn Ødegårdsstuen, som har satt opp både tavler og skilt. De har hatt mange timer i området i november, og har gjort en kjempejobb.

Karttavler og skilt er dyrt, og etter søknad fikk vi støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til arbeidet vårt. Denne støtten var viktig for at vi kunne gjennomføre hele dette prosjektet. I tillegg er Madshus, Extra og Coop Prix sponsorer på karttavlene. Vi håper nå at enda flere biringer og snertingdøler vil komme seg ut på ski i de nymerkede løypene i åsen.

Det har vært en stor investering i skilt og karttavler i hele området de to siste årene. Mange timer med dugnad for at alle ivrige brukere av skiløypene skal få gode turopplevelser. Det kan bli lange dager og langt å bære tungt utstyr gjennom tung myr på slike dugnader, men det gir mye mosjon, frisk luft og mye moro. God tur!

Om foreningen
Skiforeningen Gjøvik og omegn er en frivillig organisasjon, som samarbeider med kommunene om løypenettet. Løypene kjøres av kommuner, idrettslag og andre foreninger. Skiforeningen arbeider med å legge til rette for hyggelige tur-opplevelser. Merking av løyper er hovedoppgave. Det er viktig for alle som ferdes i løypene at de er trygge på å finne veien hjem. Da er kart og skilting viktig.

Det er samarbeid med Skiforeningen i Oslo om Markadatabasen. Du kan laste ned appen iMarka gratis til din mobil, der kan du sjekke føremelding og preppestatus.

Skiforeningen Gjøvik og omegn har flere arrangementer i løpet av vinteren:

Barnas Holmenkolldag på Gjøvik
Langtur Værskei – Snertingdal
Langtur Lygna – Gjøvik
Skiskole for de minste barna.

Mer info finner du på Facebook: Skiforeningen Gjøvik og omegn og på hjemmesiden: www.sgo.ski

Gode løyper, god skilting, gode kart – og skiglede. Dette er ingen selvfølge, bli medlem!

Send mail til Skiforeningen Gjøvik og omegn: epost: ragnhild.dunker@gmail.com