Alle bygder med respekt for seg selv har egen nettside med nytt fra bygda. Nå vil også Biri få sin egen nettside, biri.no, hvor man kan bli informert om stort og smått av hva som skjer i bygda. Pådriver er Gjøvik kommune og Biri Idrettslag skal stå for drift.

– Det hele oppsto som følge av stedsutviklingsprosjektet i Biri, sier Magnar Linnerud, leder av Biri IL. – Det dukket opp et behov for å markedsføre og bekjentgjøre for Biris befolkning hva blant annet Gjøvik kommune og gode krefter i bygda gjør og vil få til. Så visste vi at domenet biri.no var eid av Lionsklubben i Biri. – De har vist seg særdeles samarbeidsvillige, og overdratt dette domenet til Biri IL. 

– Gjøvik kommune har jo sin egen nettside, men der er det ikke så lett for hvermannsen å finne fram, det er jo tanken bak en egen side for Biri, at der skal det være enkelt å finne kommunal informasjon som gjelder Biri spesielt, hevder Linnerud videre. 

Det er også vurdert egen facebookside, men gruppen som var satt til å jobbe med markedsføring av Biri, fant fort ut at facebooksiden «Det skjer i Biri og omegn» egnet seg utmerket til det formålet. – Administrator der er Finn Bratteng, han var også meget positiv til tanken. – Det gjelder å ikke ha for mange plattformer, sier Linnerud.

Videre forteller han at Biriavisa også knyttes til dette nettstedet, slik at informasjonsflyten varierer mellom digitalt og papir. – Noe vil stå i Biriavisa, noe vil komme daglig på biri.no. Det er ihvertfall vår intensjon etterhvert, at man daglig kan finne nye saker om stort og smått fra Biri på denne plattformen. Biri på godt og vondt, eller for det meste på godt da, smiler Linnerud. 

Utvikling og webdesign: Det er Komplettweb ved Jan Robert Bergh som har designet og produsert biri.no.

Gjøvik kommune har betalt for å produsere og utvikle nettstedet, noe som Komplettweb ved Jan Robert Bergh har stått for. Drifting av siden er som nevnt idrettslaget som står for, i tett samarbeid med Biriavisa. Ansvarlige for å fylle siden med relevant stoff er Trond Ødegården og Tore Feiring. Redaktøransvaret ligger også hos Biri IL. Det vil også ligge informasjon om aktiviteter de forskjellige lag og foreninger til enhver tid har, turstier man kan gå, hvor man kan få leie lokaler, kort fortalt alt som skjer i ei levende bygd. – Og med Biri så mener vi også Biristrand, Redalen og Øverbygda, understreker Linnerud.

– Vårt mål er at biri.no også skal være med på å profilere bygda rundt om i landet, alle som er nysgjerrige på Biri skal kunne finne relevant informasjon her, fortsetter han, – det er jo viktig å kunne markedsføre oss på en vettug måte, vise at det liv i bygda.

– Derfor der det også viktig at vi får tilgang på det som skjer, her er vår lille redaksjon selvsagt veldig avhengig av å få inn tips. Og hvordan og hvor du kan tipse finner du på biri.no, avslutter Magnar Linnerud.