Ønsker at karene blir med

En ny aktivitet har dukket opp i Biri og på idrettsplassen. Hver onsdag driver del jenter i alle aldre med utetrening, tøyer, bøyer og strikker.

– Ja, for det er bare jenter som er med så langt, sier Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid. – jeg kunne gjerne ønske karene også ville bli med. Det er trening vi snakker om, «utetrening med Oda» kalles det nye tiltaket. Det har pågått et par uker nå., første gang var det med 18 treningsglade damer, forrige uke langt over 40 stk totalt. – Det er damer i alle aldre, forklarer Oda, – kanskje mest av de i 40 -års alderen. Videre forklarer hun at det er sirkel- og kroppsvektstrening det går på. – Det vil si at vi bruker minimalt med utstyr, kroppen er utstyret. Og litt strikk da. Oda mener at treningen passer alle, både de som er ute etter lett mosjon og de som ønsker å svette ordentlig ut. – Det er du selv som bestemmer nivået, sier hun, så pusher jeg gjerne litt på og gir gode råd underveis.

Hun har også en spesiell økt for gravide og for både de som nettopp har født, og de som har født for mange år siden. For akkurat nå er hun i gang med å utdanne seg innen trening med gravide, i tillegg til at hun allerede er utdannet personlig trener. – Pandemien som har herjet har vist meg og mange andre at man må ikke på treningssenter for å få god trening. Jammen kan man gjøre mye bra ute i naturen eller hjemme også, sier hun.

Biri IL syntes opplegget hennes var såpass spennende at de betaler halvparten av kostprisen for hver enkelt deltager. – Akkurat det er helt fantastisk, sier Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid, – jeg har aldri hørt om et idrettslag som gjør noe lignende. På den måten blir det ganske rimelig for hver deltager også. Hun forteller videre at tanken er å gjøre dette en gang i uken i sommer. – Så får vi se hvor stor interesse det er utover høsten, jeg bor i Nittedal, men tar gjerne en tur til Biri en gang i uken. Hvilken ukedag vi trener, kan variere, men det blir lagt ut i god tid på facebooksiden «Utetrening med Oda».

– Og skulle det bli veldig, veldig dårlig vær, så håper vi å få låne hallen, avslutter hun, – men hvor mange vi kan være og hvordan vi skal få det til, er det koronarestriksjonene som bestemmer.