LISESALEN: Marit Hosar foran noen av Jan Stensruds arbeider, som vises i Lisesalen.

Utstillingsåpninger på Galleri Fjordheim

BIRI: – Her er det mye spennende å se gjennom hele oktober, sier Marit Hosar hos Galleri Fjordheim. I morgen, lørdag 5. oktober åpner galleriet to utstillinger.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Hosar håper at mange biringer vil besøke galleriet på odden ved Mjøsa. – Et fantastisk sted å besøke om høsten, mener hun, – når Mjøsa som oftest ligger blank og fin utenfor veggene her. Likevel er det som skjer innendørs hun gjerne vil snakke om. – Kommende lørdag åpner vi utstillinger med både keramiker Elisabeth von Krogh og arkitekt og billedkunstner Jan Stensrud. Sistnevnte i det vi kaller Lisesalen.

Keramikk
– Elisabeth von Krogh stiller med skulpturelle vaser i fantastiske farger, skryter Hosar, – de er sterke i formen og helt unike. Her snakker vi ikke om masseproduksjon, det finnes kun en av hver, så kom og se, reklamerer hun. Faktisk er dette en av de få utstillinger som Elisabeth von Krogh viser i regionen.

UNIK: – Dette er unik og sterk keramikk, sier Marit Hosar om Elisabeth von Kroghs skulpturelle vaser.

Akvareller og tegninger
Billedkunstner og arkitekt Jan Stensrud har har kalt sin utstilling Den blå timen. – Her kan du se akvareller, tegninger med landskap, bygninger og figurer, fortsetter Hosar, – de kan tolkes på forskjellige måter, et fjell, en hytte, eller er det en seter, kanskje en del av byen? Det som er sikkert, er at du møter farger som stråler imot deg, avslutter Marit Hosar.

Utstillingen vises i Lisesalen, og åpnes av Jannecke Lønne Christiansen, lørdag 5. oktober kl. 12.00, det samme med von Krogh sin utstilling. Utstillingene vises til og med 27. oktober.

Det må også nevnes at galleriets juleutstilling åpner 2. november og henger til 15. desember. Her vil billedkunstner Hilde Grønstad Sunde få et eget rom hvor hun viser malerier fra en studietur i Lofoten.