GRAVING: Fram til adventstiden vil det bli graving og ferdiggjøring av den nye Møteplassen i Biri sentrum. Det er Paul Berg som har oppdraget.

Ferdig til julegateåpningen

BIRI: Den lenge etterlengtede møteplassen i Biri sentrum nærmer seg ferdig. I følge Merethe Hveem i Gjøvik kommune skal den stå ferdig til julegateåpningen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

De fleste har lagt merke til at det nå i september har vært mye graving der bygdas møteplass er tenkt plassert. Her blir det fem benker med tak. I tillegg skal det lages en grusgang og ikke minst legges til rette for at det kan være ulike arrangement på stedet.

Området måler rundt 16 ganger 16 meter, – så det blir både intimt, men samtidig med mange muligheter, sier Merethe Hveem. – I tillegg til de benkene med tak skal det være muligheter for å plassere løse benker slik at området for eksempel kan huse en konsert. Det blir selvfølgelig opplegg til strøm.

Navnekonkurranse
– Vi håper at plassen vil bidra til aktivitet og hygge i sentrum og er glade for at næringsforeningen vil følge opp plassen og aktivitetene, skriver Hveem i en epost. – Jeg var innom et styremøte der (i næringsforeningen) for et par uker siden og engasjementet og ideene var meget god. Kommunen vil bidra med noen midler for ekstra utstyr, men næringsforeningen ønsker å se an litt før de går til innkjøp.

Biri Næringsforening vil også gjerne gå ut med en navnekonkurranse slik at plassen får et navn, og som tidligere nevnt, åpning av plassen som vil bli i forbindelse med julegateåpningen.

FERDIG: En omtrentlig skisse av hvordan den nye Møteplassen vil se ut.