BIRI PARADEKORPS: Fra venstre: Synnøve Myklestad, Marijana Mikkelsen, Hege Kristin Sand og Sigrid Semb er med i Biri Paradekorps. Foran sitter instruktør Jostein Ramsrud. Nå ønsker de at flere trommeinteresserte damer skal bli med. – I alle aldre, sier damene.

Bill.mrk: Søker trommedamer

BIRI: Det er bare å følge lyden, er du utenfor den nye barneskolen. Annenhver torsdag øver nemlig trommedamene i Biri her. Eller Biri Paradekorps som er det korrekte navnet. Nå ønsker de seg flere damer.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Vi begynte å øve i februar i år, sier Synnøve Myklestad, som sammen med tre andre damer og instruktør Jostein Ramsrud er på øving denne torsdagskvelden biri.no var innom. – i begynnelsen øvde vi tredje hver uke, men nå intensiverer vi det og øver annenhver torsdag.

Paradekorpset har ikke opptrådt enda, men de legger iokke skjul på at 17. mai i Biri er et klart mål. – Da håper vi å plass i 17.mai toget, sier damene, – og virkelig sette vårt preg på feiringen.

20 trommedamer
Nå er Biri Paradekorps også formalisert som en forening i Brønnøysund, – men en forening som skal det gøy, understreker Myklestad. Nå var det litt dårlig frammøte sist torsdag, de er i utgangspunktet åtte damer så langt. – Vi ønsker så klart at flere trommeglade damer skal bli med, inviteres det, – håpet er at vi i hvert fall blir mellom 15 – 20 stykker. Målet er så klart å bli dyktige på trommer, derfor har vi fått Jostein Ramsrud til å være instruktør, den beste trommeslageren man kan få, enes alle damene om. – Vårt mål er å marsjere og spille trommer ved forskjellige små og store arrangement, så det er nok en fordel å være noenlunde sprek i bena. Utover det så er alle hjertelig velkomne til å bli med, vi lover en inkluderende og sosial møteplass.

TROMME: Du må ha med egen tromme, de koster fra 1500 kroner og oppover, blir vi fortalt.

Ønsker progresjon
Jostein Ramsrud er veldig fornøyd med å være instruktør for «en bunch med spreke damer», som han sier det. – Så langt har vi konsentrert oss om basic grunnopplæring, sier han videre, – målet er jo at de skal klare seg selv etterhvert og få et repertoar å plukke fra. De er veldig utålmodige etter å lære mer, smiler han, – de ønsker virkelig progresjon i trommespillet sitt. En takknemlig gjeng å instruere, skryter han. Det nevnes at de også skal på «bedriftsbesøk» til Lillehammer Trommedamer for å se og lære av dem.

10. oktober
Men tilbake til ønsket om flere medlemmer: – Hos oss lærer man virkleig å senke skuldrene, bli nedre i motorikk og koordinasjon, og ikke minst ha det moro, sier Myklestad, – og så er det plass for kvinner i alle aldre, gammel som ung. Som sagt så øver vi annenhver torsdag her i musikkrommet på barneskolen.

Biri Paradekorps tar opp nye medlemmer to ganger i året, nå innen 10. oktober, sier Sigrid Semb, – og en gang uti januar. Ønsker du å bli med å spille trommer, send meg en epost: sise74@gmail.com eller ring meg gjerne på telefon 900 18412. – Vi øver mellom kl. 19.00 og 21.00, avslutter damene i Biri Paradekorps.