BLIR STENGT: E6 i Biri blir stengt flere dager i september grunnet arbeider ved brua over E6.

Lengre stengeperiode på E6 i Biri onsdag

Arbeidet som skjer på Travbana bru over E6, gjør at vegen trolig blir stengt lenger enn tidligere varslet, denne dagen.

Brudekket skal heises ned i seksjoner. Arbeidet må utføres sammenhengende, til alle delene har blitt tatt ned. Mens dette skjer, må E6, som går under brua, være stengt for trafikk.

Planlagte stengeperioder
Brua på fylkesveg 2538 fikk skader da den ble påkjørt av en lastebil i fjor vinter. Arbeidet med å reparere brua startet mandag 9. september. Arbeidet som berører E6 varer i cirka 10 dager.

Mens entreprenøren jobber med brua, er E6 stengt for trafikk i periodene 0830 – 1500 og 1700 – 2100, mandag til og med torsdag denne uka. Tidspunktene er satt for å ta mest mulig hensyn til trafikanter som skal til og fra jobb og skole.

Fredag 13.09. åpner E6 klokka 12 og forblir åpen fram til mandag morgen.

Fylkesvegbrua må også stenges noen dager, blant annet onsdag 11.09., mens brudekket fjernes. De planlagte stengetidene for brua er de samme som for E6.

Omkjøring i Biri
Når E6 er stengt, får nordgående trafikk en enkel omkjøringsveg via rampene i krysset ved travbanen. Sørgående trafikk må ta av til Biri sentrum og kjøre fylkesveg 2538 Birivegen til Mjøsbrua.

Når fylkesvegbrua også er stengt, blir det lang omkjøring for de som skal til og fra travbanen. Trafikk fra nord må kjøre fylkesveg 2538 fra Biri sentrum til Mjøsbrua og nordover igjen på E6 til avkjøringa til Biri travbane. Trafikk fra travbanen som skal sørover, må kjøre E6 nordover til Vingrom og sørover igjen på fylkesveg 2538 de dagene fylkesvegbrua er stengt.

Modulvogntog kan ikke bruke fylkesveg 2538 og må kjøre fylkesveg 213 om Ringsaker.

Beklager ulempene
– Det blir ekstra trafikk på lokalvegen mellom Biri sentrum og Mjøsbrua de dagene E6 er stengt. Det er beklagelig. Vi kan dessverre ikke få reparert brua uten å stenge E6. Entreprenøren bruker mye utstyr for å gjøre dette så raskt og sikkert som mulig, sier byggeleder Bjørn Magnus Stensby i Innlandet fylkeskommune.

Om ettermiddagen den 10. september åpnet ikke E6 som planlagt mellom klokka 15 og 17. Det skyldtes en teknisk feil ved bommene som styrer trafikken. Statens vegvesen beklager dette. Feilen er nå reparert.