MASIVE: Bandet Masive fra Snertingdal. Fra venstre Simen Brobakken, Jonas Ødegaard, Jørgen Alund og Martin Sæthermoen.

SNERTINGDAL: TVNorge var ute etter et ungt band som spilte dansebandmusikk. – Av en eller annen grunn fant de fram til oss, sier Simen Brobakken, bassist i Masive. Fire unge karer ser fram til opptreden på tv-kanalen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Dette blir veldig spennende, fortsetter Brobakken, – men da vi først ble spurt i fjor høst sa vi nei, betror han. – Vi følte oss ikke klare for dette. TVNorge ga seg ikke, og da bandet ble spurt igjen i januar i år, ga de etter. – Det er stas å bli spurt, sier han, – de fleste må jo søke om å bli med.

ØVER I FJØS: – Vi øver i et fjøs i Snertingdal, sier Simen Brobakken og Jørgen Alund, biri.no møtte dem på Biltema kafeen på Gjøvik.

Norske Talenter 20. september
Biri.no møter Simen Brobakken og vokalist Jørgen Alund på Gjøvik av alle steder, de er straks klare for å dra på øving, og øve gjør de i fjøset hjemme hos Brobakken midt i Snertingdal. – Fjøset er tomt det nå altså, forsikrer han, – men det lukte jo litt enda. Men litt lukt skremmer fire unge karer som Masive består av. Foruten Simen Brobakken på bass og Jørgen Alund som vokalist, består bandet av Martin Sæthermoen på gitar og Jonas Ødegaard på trommer. – 20. september skal vi delta i programmet Norske Talenter på TVNorge, sier Brobakken, – da håper vi at både snertingdøler og biringer sitter klistret foran TV-skjermen, kanskje vi går videre til semifinalen, smiler Alund, som med sine 16 år er bandets yngstemann.

Dansemusikk
Brobakken er 19 år og jobber som tømrer, Alund har nettopp startet på videregående utdanning innen musikk, – Jeg drømmer om en master innen musikk, sier han, – derfor mener jeg at Create på Lillehammer er et bra sted å starte. Gitarist Sæthermoen er bandets eldstemann med sine 22 år, trommis Ødegaard er kun 17 år. – Jeg og Martin (Sæthermoen) vil utdanne oss innen musikk, mens Simen og Jonas (Ødegaard) heller mer mot praktiske fag, smiler Alund, som ser på Carola som en av sine idoler. – Som bassist er jeg stor fan av Paul McCartney, innrømmer Brobakken. Masive spiller gjerne litt opprocka dansebandmusikk, men slår også til med annen fest og partymusikk, – da gjerne med låter av CC Cowboys og DumDum Boys, vi har ikke egne låter enda. Vi skjønner at det innad i bandet er en del diskusjoner om låtvalg, og at to liker mer rocka musikk, og to litt mykere musikk, – det er meg og Simen det, det smiler Alund. Begge guttene understreker at de for det meste er enige og har blitt en fin kompisgjeng. – Det er viktig å trives i lag, mener de.

Festivaler
Bandet så dagens lys i 2017, – det er de to siste årene vi har drevet litt mer seriøst, blir vi fortalt. – Vi har jo vært rundt og spilt en del, en liten turne har det blitt både i Norge og Sverige. Nå er bandet klare for Biri Travbane og Lavvo-tunet på Dokka, – det blir i julebordsesongen det. Så er det jo spennende å se hva som skjer etter 20. september da, en TV- opptreden er bra for kredibiliteten, mener de, – vi føler oss ganske sikre på at dette skal gå bra, selvsikkerheten er på topp, smiler de. En del dansefestivaler er allerede booket for neste år, – kanskje det blir fler etter Norske Talenter, håper de.

Dænsebændet
For et ungt band fra Snertingdal som har mye dansebandmusikk på repertoaret, er det ikke til å unngå at praten kommer innom Dænsebændet, og her er ikke guttene i tvil, – de har hatt veldig mye å si for vår utvikling. Pappa har jo spilt i bandet, han og kompisene hans har hjulpet oss veldig mye, de er virkelig store forbilder, ikke minst på måten de brenner for musikken. – Det inspirerer oss til det samme, å glede seg og å ha det moro med musikk.

Hvor moro, ja det kan du se på Norske Talenter fredag 20. september. – Det hele begynner klokken 20.00, reklamerer Simen Brobakken og Jørgen Alund før de drar på øving.

Bandets facebookside, klikk her

Click here to add your own text