STORBANDET: De blir ikke ofte fotografert, Ringsaker Storband, men her et bilde fra 2016. Lørdag 21, september kan de høres i kulturhuset Banken, Lillehammer.

Iva, Camilla og storband i Kulturhuset Banken

Ringsaker storband har base i Moelv og  består av musikere fra begge sider av Mjøsa. Det har sitt utspring i Kvæinndal’n Jazzlag som ble etablert på 80 tallet og er en videreføring og videreutvikling av dette.  Lørdag 21. september inviterer de Iva Thorarinsdottir og Camilla Granlien til kulturhuset Banken.

Tore Feiring
feiringtore@gmail.com

– Bandets varemerke er stor spilleglede og repertoaret spenner fra kjente, tradisjonelle storbandlåter til  nyere pop/rock melodier i storbandarrangement, sier Jarle Hillestad i bandet. Han vil gjerne promotere konserten. – Musikalsk leder og dirigent er Per Kristian Syversen fra Lillehammer, føyer han til

IVY OG CAMILLA: Iva Thorarinsdottir og Camilla Granlien synger sammen med Ringsaker Storband.

Det er sterke og dyktige vokalister fra Lillehammer som storbandet har fått med seg, Camilla Granlien jobber frilans som folkemusiker/sanger, låtskriver og produsent. Hun har utgitt en mengde plater, vunnet Landskappleiken vokal A tre ganger og har mottatt Kongepokalen for sin sang. Granlien er utdannet folkesanger.

Iva Thorarinsdottir er klassisk sanger og kommer opprinnelig fra Island. Hun har sin utdannelse i klassisk sang ved Norges musikkhøgskole og  ved Operahøyskolen. Hun jobber med et bredt spekter av utrykk og på tvers av sjangere, alt fra forestillinger for barn og unge til store operaoppsetninger og kirkekonserter.

– Dette blir en utradisjonell forestilling med artister som ikke er kjent for å synge til akkompagnement fra storband, sier Hillestad. – Vi i storbandet mener slike konstellasjoner er både givende og utfordrende, og vi gleder oss. Billetter kan kjøpes på ebillett eller i døra, reklamerer han.