GLEDER SEG TIL ÅPNING: I morgen åpner Biri Landhandel i den gamle Stuvegården. – Dette gleder vi oss til, sier Kristina Hegge, som er en av eierne, og Sissel Morken Gullord, som du vil finne bak disken når det er behov for det.
Ny delikatessebutikk åpner
BIRI: I morgen, fredag 29. november åpner en ny butikk i Biri. Der kan du få kjøpt lokalprodusert mat fra bygda, men også fra Mjøsområdet ellers. Biri Landhandel vil være betjent fredag til søndag, med mulighet til å låse seg inn via Vippskode.
TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com
Biri.no møtte Kristina Hegge og Sissel Morken Gullord i butikken dagen før åpning. De var travelt opptatt med å få ting og tang på plass. – Vi åpner i morgen klokken 12.00, kunne de fortelle, – klokken 16.00 foregår den offisielle åpningen med selveste ordfører Anne Bjertnæs til stede. – Vi serverer selvsagt kaffe og kaker, lover Morken Gullord.
Delikatessbutikk
Det er åtte deleiere i driftsselskapet som drifter den nye butikken. – Vi har ikke investert veldig mye penger i dette, mesteparten av kostnadene har nok falt på huseier Torvild Sveen, sier Hegge, – men tid har vi investert i.
Vi blir fortalt at foruten disse åtte eierne og leverandørene, får de også varer fra regionen rundt Mjøsa. – Blant annet Snertingdal Ysteris prisbelønte oster, flatbrød fra Biri Flatbrødfabrikk, egg fra Brøttum, ferskt brød fra Korsviken, også fra Brøttum, syltetøy, saft og poteter, ramser Hegge opp, – samt krydder, kaffe og grønnsaker. Vi blir på mange måter en delikatessebutikk, smiler hun.
Kjøtt og bøker
Fordi i tillegg til eksterne leverandører, tilbys det også mye mat fra de lokale leverandørene. Hjortekjøtt fra Klomstein gård og Kristian Sveen, Nordre Hegge ved Kristina Hegge selger kjøtt fra sau og lam samt saueskinn, Biri Gårdsmeieri/Kluke gård vil tilby økologiske meieriprodukter og kjøtt fra kje og storfe. Her er det Håvard Schiager, Marijana Mikkelsen og Rolf Kristian Roås som er driftige selgere. Videre kan du få kjøtt av Hereford- livdyr, det er Semb gård ved Frederik Semb som leverer dette. Biri Verk og Jon Flaa leverer kjøtt fra Simmentaler og Angusrasen, eplemost og epleprodukter får du fra Ner Gryte og Hjalmar Rogne og Øfst Oppi leverer og selger kjøtt fra frilandsgris samt honning. Sistnevnte driftes av Rianne Puijk Vaagland og Roy Stenberg Johansen. Innerst i butikken skal Torvild Sveen ha en liten bokkrok hvor det blir mulig å kjøpe litt lesestoff. Det er blanding av både nytt og gammelt, historie, skjønnlitteratur, militært stoff og mye annet. – Den kroken kaller vi Biri Bokhandel og Vatninga forlag, sier Hegge.
Åpent fra fredag til søndag
Butikken er tidvis selvbetjent, – man kan få en kode via Vipps hvis døren er stengt, forklarer Hegge og Morken Gullord, – så er det også en selvbetjent kasse hvor man kan betale. Vi stoler på biringene, smiler de. – Butikken vil som oftest være betjent fredager, lørdager og søndager, da mellom 12 – 17 på fredager, lørdager fra 10 – 15 og søndager 10 – 14, reklameres det. – Vi vil nok ha en turnus på hvem som står i butikken, samtidig skal Sissel (Morken Gullord) også være en del av betjeningen, avslutter Kristina Hegge og føyer til at det er grilling utenfor butikken i den gamle Stuvegården kommende lørdag. – Og husk at vi selger gavekort også, smiler hun, – ypperlig som julegave.