BRUARBEID: Bildet fra arbeidet med å heise fra brua er tatt av Bjørn Magnus Stensby.

E6 i Biri stengt i tre dager neste uke

Arbeidet med å reparere Travbana bru over E6 er krevende. E6 blir stengt deler av døgnet 17. – 19. september, melder samferdselsetaten i Innlandet fylkeskommune.

Tirsdag 17. september blir også brua på fylkesveg 2538 stengt i forbindelse med arbeidet.

Ikke hele døgnet

E6 blir stengt i periodene 0830 – 1500 og 1700 – _2100 fra og med tirsdag 17. til og med torsdag 19. september.

Den 17. blir fylkesvegbrua over E6 stengt i de samme tidsperiodene.

Travbana bru mellom Biri sentrum, av- og påkjøringsramper til E6 og Biri travbane, ble påkjørt av et høyt kjøretøy i fjor vinter. Arbeidet med å reparere den er omfattende.

Skifter bjelker
– Vi må skifte tre av bjelkene i brua. For å få gjort det, må vi skjære opp brudekket og heise det ned i seksjoner. Det har vært vanskelig å beregne på forhånd hvor lang tid dette vil ta, derfor må vi nå stenge E6 litt lenger enn vi varslet før arbeidet startet, sier byggeleder Bjørn Magnus Stensby i Innlandet fylkeskommune.

Heisearbeidet som skjer på brua må utføres sammenhengende, til alle delene har blitt tatt ned. Mens dette skjer, må E6, som går under brua, være stengt for trafikk.

Omkjøring i Biri
Når E6 er stengt, får nordgående trafikk en enkel omkjøringsveg via rampene i krysset ved travbanen. Sørgående trafikk må ta av til Biri sentrum og kjøre fylkesveg 2538 Birivegen til Mjøsbrua.

Når fylkesvegbrua også er stengt, blir det lang omkjøring for de som skal til og fra travbanen. Trafikk fra nord må kjøre fylkesveg 2538 fra Biri sentrum til Mjøsbrua og nordover igjen på E6 til avkjøringa til Biri travbane. Trafikk fra travbanen som skal sørover, må kjøre E6 nordover til Vingrom og sørover igjen på fylkesveg 2538 de dagene fylkesvegbrua er stengt.

Modulvogntog kan ikke bruke fylkesveg 2538 og må kjøre fylkesveg 213 om Ringsaker.