KOSTE SEG PÅ INNLANDSMARKEDET: Maten er spist og niendeklassingene Sigurd, Linnéa, Frøya, Sander, Mathias, Henrik, Andreas og lærerne Ole Gudbrand og Kari er klare for sykkelturen hjem til Biri.

Sykkeltur og lunsj

MOELV: Niende klasse ved Biri ungdomsskole har krysset Mjøsa flere ganger den siste uken. Med sykkel har de blitt svært så husvarme på Moelv. Biri.no møtte dem under Innlandsmarkedet hvor de koste seg med en god lunsj før turen gikk over brua igjen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Forrige uke lå de nemlig i telt ved Mjøsa på Moelvsiden. – Vi bruker alltid på å overnatte i telt dagen før lunsjen her på  Innlandsmarkedet, sier lærerne Kari Lier og Ole Gudbrand Stubbene, men i år ble markedet flyttet en uke senere, så vi valgte å ta to turer til Moelv.

– Det gikk veldig bra, forsikrer ungdommene, – selv om det var øsende regnvær koste vi oss stort, vi laget til og med mat selv, sier de stolt, – mat som vi varmet og tilberedte på bål. De innrømmer at det kanskje ble litt lite søvn, men de var tørre og varme i teltene. – Det var godt å komme hjem igjen også, innrømmer de.

De overnattet i Boligvika, eller Bolvika som det også heter, rett nord for Moelv sentrum. – Vi var hverken mørkeredde eller redde for modøler, smiler de og skjønner ikke helt hvorfor biri.no stiller det spørsmålet. – Og så syklet vi hjem dagen etter, hele 30 stykker av oss.

Denne fredagen var det kun sykkelturen att og fram, med lunsj på Moelv som trekkplaster. 14-åringene synes det var passe greit. – Noen av oss har spist elgburger som hovedrett og brødskiver som dessert, innrømmer et par av guttene.

– Det er nok det å komme ut av klasserommet som er viktigst for ungdommene, sier lærer Kari, – dette har etter hvert blitt en tradisjon. De er både positive og blide og setter pris på sunn og god mat som her på Innlandsmarkedet. – Og ikke minst selve turen, da.

Hun mener det er mye god læring i å være på tur sammen, både for elever og lærere. – Godt for oss lærere å møte elevene utenfor klasserommet og oppleve hvor flinke mange er i denne settingen, hva de får til og ikke minst hvordan de samarbeider og hjelper hverandre. Vi er veldig stolte av disse fine ungdommene, er Lier og Stubbene skjønt enige om. – Det er mange gode sider som kommer fram.

Så får vi håpe at sykkelturen hjem til Biri gikk bra og at ungdommene er trygt hjemme.

TELT OG FOLK: Mange telt og folk i Moelv fredag formiddag under Innlandsmarkedet.