MÅ VI VENTE I 10 ÅR?: Mellom fem og ti år til bygging av ny Mjøsbru antar Nye Veier. Bildet viser nordre alternativ, som ikke er vegselskapets foretrukne løsning. De ønsker et sørlig alternativ.

– Kan ta 10 år før ny Mjøsbru kommer

BIRI: Torsdag kveld var det informasjonsmøte på Honne, hvor Nye Veier AS og Gjøvik kommune inviterte. Tema var detaljreguleringsplanen for E6 Moelv-Roterud.

TORE FEIRING

feiringtore@gmail.com

Dessverre var ikke biri.no blant de 100 som møtte opp, er man alene skrivende skjer det av og til kollisjoner med møtetider. Så vi lener oss derfor på kommentarer og oppslag på oa.no og Ringsaker Blad etter lignende møte på Moelv.

Du kan lese saken i OA her

Konklusjonen er likevel ganske grei, Nye Veier AS ønsker å velge det sørlige brualternativet, det vil si at den nye brua skal komme i land på Skulhusodden, den grønne linjen på kartet. Dette tross betydelige større kostnader og større konsekvenser for husstander. Men begge alternativene er med i vegselskapets forslag til reguleringsplan som nå er ute til høring. Med høringsfrist 19. september.

PLANFORSLAG: Nye Veier har utarbeidet to planforslag for E6 Moelv-Roterud som nå er ute på høring. Alternativ 1(nordre) i rødt og Nye Veiers foretrukne valg, alternativ 2(søndre) i grønt.

I følge OA og Jørgen Galtestad vil dette forslaget om ilandføring på Skulhusodden innebære at 31 hytte- og boligeiendommer vil forsvinne på Biri-siden. Nye Veier har på den måten valgt å beskytte modølene for både støy ( for det nye sykehuset) og mot Moelvs boligområder. Ingen boliger på Ringsakersiden vil bli berørt.

Ingen vet eller vil si noe spesifikt om eventuell anleggstart. – Vi vil anta mellom fem og ti år, sier Harald Monsen i Nye Veier til OA. – Det finnes også gravrøyser fra bronseladeren ved Moelv etter den såkalte Klokkebergkulturen som den firefelts motorvegen vil gå igjennom, – Dette er en uheldig konsekvens av gravforslaget, sier Nye Veier, fortsatt til OA, – vi forventer at Riksantikvaren vil ha et ord med i laget, og det kan ta år.

Leser man kommentarer etter møtet, ser man at det sukkes over sendrektighet og stillhet fra Gjøvik kommunes side. I motsetning til Ringsaker kommune som allerede har gått inn for det sørlige alternativet. – Det er for tidlig å bestemme seg i denne saken, sa varaordfører Torvild Sveen (Sp) til OA.

Mange møtte opp på Honne for å få svar. Det fikk de ikke.