VIL UNDERVISE BARN: Sammen med foreldre og frivillige instruktører i Biri er Jarle Hillestad og Steinar Nyhus mer enn klare for å hjelpe til med å lære barn å spille messinginstrumenter. – Vår praktiske rolle er likevel ganske beskjeden, sier de.

– Lær å spill hønn!

BIRISTRAND/BIRI: Selv om «heme» er på Biristrand og Strandheim, inviterer Biristrand musikkforening barn med foreldre til Biri Barneskole. Håpet er at noen barn ønsker å prøve seg på messinginstrumenter.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Målet er å få til en blåsegruppe for barn som går fra 2. klasse opp til 7. klasse, sier Jarle Hillestad og Steinar Nyhus i musikkforeningen. Med seg har de blant annet Mildrid Ullerud fra Biri. – Vi inviterer til informasjonskveld og eventuell instrumentprøving rett over helgen, skriver hun i et informasjonsbrev, – viser det seg at det er barn som har lyst til dette, vil bli gruppeundervisning mandager fra skoleslutt til kl. 16.30. Også det på Biri Barneskole.

INVITERER: – Det er ønskelig få samlet en del barn for å lære seg å spille messinginstrumenter, sier Mildrid Ullerud og inviterer til informasjonsmøte på Biri Barneskole mandag 2. september kl. 18.00.

Der vil fokus være grunnleggende ferdigheter, noter og enkelt samspill. Forkunnskaper er iKKE nødvendig, presiseres det. – Det planlegges også enetimer en annen ettermiddag i uken, skriver Ullerud. Instruktører og ledere vil for det meste være foreldre som gjør dette på dugnad.

– Vår rolle i dette er mye på det administrative, sier Hillestad og Nyhus i Biristrand musikkforening, – vi har eierskap til prosjektet og håndterer økonomien. En liten kursavgift på 300 kroner må hver enkelt betale, men det er inkludert instrumentleie og undervisningsmateriell. – Instrumenter vil musikkforeningen låne ut, lover de, – så langt vi har på lager i hvert fall. Vi skal søke Gjøvik kommune og se om de vil bidra med økonomiske midler, her stoler vi på at lokale kommunepolitikere fra Biri trer støttende til, smiler de.

2. og 7.klassinger med foreldre
som ønsker å lære å spille messinginstrumenter.
Informasjonsmøte Biri Barneskole
mandag 2. september kl. 18.00.
Første øvingsdag: Mandag 23. september
Facebokgruppe her

Hillestad og Nyhus forteller videre at det i første rekke er tenkt en to måneders prøvetid for å se om prosjektet er bærbart, men legger ikke skjul på at håpet er å få et permanent skolekorps på plass, – som er uhyre viktig for rekrutteringen til Biristrand Musikkforening. Uansett håper vi noen av barna ser for seg en framtid i korps. Karene er også klar over at det i vår ble opprettet en korpsgruppe i Biri hvis eneste formål var å spille i 17. mai toget. – Disse er hjertelig velkomne til Biristrand Musikkforening, frir Jarle Hillestad og Steinar Nyhus, og oppfordrer barna: – Lær å spill hønn.