DUGNADSGJENG: Marius Veisten sammen med sine syv geiter. De skal prøve å beite ned vegetasjonen i og rundt frisbeegolfbanen de kommende 14 dagene.

Ny dugnadsgjeng i Biri

BIRI: En yngre versjon av Torsdagsklubben er nå klar for innsats for Biri IL. Syv geiter skal beite rundt og i frisbeegolfbanen for å gjøre den mer fremkommelig.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Det er Marius Veisten som sammen med Biri Il skal teste om geiter kan være en effektiv ryddegjeng og renske frisbeegolfbanen for bladverk og kratt. – Vi har gjort avtale med Marius Veisten om lån av syv geiter i 14 dager for å se om de klarer å holde vegetasjon nede, sier idrettslagets leder, Magnar Linnerud.

– I første omgang forsøker vi oss på ett mål bak kontorbygningen. Hvis dette er vellykket og vi klarer å finne kroner til det, så kan vi få leie disse geitene neste sommer, sier Linnerud. – Alt dette skal diskuteres på neste styremøte i idrettslaget.

– Geitene, som er kashmirgeiter, er snille og glade i folk og skygger selv unna hvis de ikke ønsker oppmerksomhet, sier Veisten, som eier geitene og har dem daglig på beiting på småbruket sitt. – Hussjefen har hester, så da måtte jeg finne på noe også, smiler han og mener at geitene har det veldig bra. – De har allerede et isolert leskur/hus som brukes både sommer og vinter, i tillegg til småhus de kan klatre på.

SNADDER: Geitene gikk løs på oppgaven med liv og lyst, her koser en av dem seg tydeligvis med snaddermat.

Geitene går med en sender, eller klave om du vil, rundt halsen, som gjør at de holder seg innenfor et område Veisten har lagt inn på en GPS-app. – Hvis de nærmer seg utkanten av dette området, får de et lite pipevarsel for å snu. Og hvis de ikke snur så kommer det et lite elektrisk støt, sier Veisten og beroliger med at dette er godkjent av alle instanser som har med dyrevelferd å gjøre

I flokken på syv er det med tre geitekillinger, – disse får ikke varsling og støt, men holder seg i nærheten av moren og flokken, avslutter Marius Veisten og undertsreker: – Det er viktig å si at geitene helst ikke skal fores, og i hvert fall ikke med brød.

Geitene har navn alle sammen, du kan prøve å lokke på Karl, Molly, Gandalf, Gimli, Geite Waitz (!!!), Bellatrix eller Mocca.