PÅ VAKT: Lørdag formiddag var primus motor Anne Hilde Ekern og André Nilsen på vakt i Biristrand skitrekk.

Kjempesesong i Biristrand skitrekk

BIRISTRAND: – En noenlunde kald og snørik vinter har gitt stor trafikk i skitrekket på Biristrand, kan primus motor Anne Hilde Ekern fortelle. Hun er en av 20 frivillige som sørger for at unger og voksne trives i bakken.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Siden vi åpnet i midten av januar har vi hatt kjempetrafikk, sier Anne Hilde Ekern videre, – blant annet har 4. – 7. klasse fra Skrinnhagen vært her seks ganger i vinter, og flere ganger blir det neste vinter, i hvert fall i følge skolen. Hun forteller om akeglade unger fra hele distriktet, Lillehammer, Vingrom, Raufoss og Biri. Samt strandingene selvsagt. Hele 1500 besøkende har de hatt i vinter, et formidabelt tall. Så er det solgt rundt 50 årskort, blir vi fortalt.

REKKE OG RAD: Kopper med penger i er godt å ha for den som skal handle i kiosken. De står på rekke og rad i egen hylle.

Åpent i påsken
Nå i påsken holder skitrekket, eller «Halvardbakken» som noen kaller den, åpent tirsdag mellom klokken 17 og 20, skjærtorsdag og påskeaften klokken 11 til 15. Kommende søndag, i morgen, er det «Påskesprell i skibakken» med grilling, aktiviteter og påskerebus. – Kanskje kommer påskeharen også, sier Ekern, – i hvert fall håper vi på litt overraskende påskebesøk.

– Så får vi se etter påske om vi får med frivillige til snøen er borte.

PREPPEMASKIN: – Inge Steinstad har vært en uvurderlig hjelp med preppemaskinen, sier Anne Hilde Ekern.

Kan navnet på ungene
For å holde det hele i gang er det selvsagt behov for frivillige, rundt 20 personer er med på holde skitrekket i gang. – Vi er alltid to på vakt, sier Ekern, – en i kiosken og litt rundt omkring, og en som holder skitrekket i gang og passer på alt går riktig for seg. Hun forteller at årets sesong har gått veldig bra og at det alltid har vært nok folk de dagene skitrekket har holdt åpent. Men at det kan være travelt, fikk biri.no erfare, det var et konstant kjør med unger som skulle handle i kiosken. Og mange var også innom bare for å varme seg eller «slappe litt av» på ungers vis. Og Ekern kunne navnet på alle. – Vet du navnet mitt, du da? Spurte en jentunge, særdeles fornøyd. – Alle frivillige har vært enestående, skryter Ekern, – men jeg må særlig Inge Steinstad som kjører opp løypene med preppemaskinen, han jobber seint og nesten døgnet rundt når det er nødvendig. – Biristrandbakken sover ikke, smiler hun.

Håp om videre drift
På det meste kan det være hele 60 unger i bakken, lørdags formiddag var det rundt 25 av dem. Og de fleste har penger i egen kopp i det som kalles Strændabanken. Foreldrene legger penger der, så ungene slipper å ha med seg penger hver gang. – Enkelt og greit, sier Ekern, – og viser fram koppene som står på rekke rad med navn på. I egen hylle selvsagt.

Nå er det litt spenning rundt hva som vil skje med skitrekket og bakken i og med at Biristrand skole er nedlagt og skal selges. – Vi har et håp om at vi får overta den delen som hører kommunen til, avslutter Anne Hilde Ekern, – i hvert fall er bakken tatt ut av nabovarselet som er sendt ut i forbindelse med salget. Så blir det spennende å se hva som skjer i med strøm og toaletter da.

AKTIVITET: Det er alltid stor aktivitet både her i bakken og inne i kiosken de dagene skitrekket har åpent.